Haber

Antalya Gezilecek Yerler: Antalya Müzelerinden Kanyonlarına Gezi Rehberi

Antalya, Türkiye’nin güney kıyısında yer alan turizm açısından çok önemli bir şehirdir. Antalya, yıl boyunca ziyaretçi çeken birçok tarihi ve doğal güzelliğe ev sahipliği yapmaktadır. Şehir antik kentler, kaleler, müzeler, mağaralar, şelaleler, kanyonlar, plajlar ve daha birçok gezi noktasıyla doludur. Antalya’ya gelen ziyaretçiler, tarih ve doğal güzelliklerle dolu bu şehri keşfetmek için bolca zaman ayırmalıdır. Bu yazımızda sizlere Antalya’nın en popüler gezilecek yerlerini, tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetmeniz için bir yol haritası sunuyoruz.

Antalya’daki Plajlar

Antalya, Türkiye’nin güney kıyısında yer alan bir şehirdir. Akdeniz’in turkuaz suları ve güneşli havasıyla ünlüdür. Antalya kıyıları, dünyanın her yerinden turist çeken tanınmış turistik yerlerin ortasında yer almaktadır. Yaz sıcağında içinizi serinletecek serin sulara kendinizi atabileceğiniz birbirinden güzel plajları sizler için derledik ve gitmenizi kolaylaştırmak için Google Haritalar konum bilgilerini ekledik.

1) İnceboğaz Halk Plajı

İnceboğaz Halk Plajı, Antalya’nın Konyaaltı semtinde bulunan tanınmış bir plajdır. Turkuaz rengi suları ve muhteşem görüntüsü ile ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir. Plaj, Antalya şehir merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunuyor ve halka açık.

Plaj, geniş kumsalı ve temiz suları ile ziyaretçilerine konforlu bir güneşlenme ve yüzme deneyimi sunuyor. Şezlong ve şemsiye kiralanabiliyor ve plajda duş, tuvalet, soyunma kabinleri ve çeşitli yiyecek ve içecek seçenekleri bulunuyor. Ağlar ve çocuklar için sadık bir plaj olan İnceboğaz’ın denizi sığ ve sarsılmaz. Bu nedenle çocuklar rahatlıkla yüzebilirler. Burada cankurtaran hizmeti de var.

Plajda güneşlenmenin yanı sıra ziyaretçiler su sporları da yapabilirler. Su kayağı, jet ski, deniz bisikleti ve muz gibi aktiviteler sunulmaktadır. Ayrıca yamaç paraşütü gibi ekstrem sporlar da sahile yakın yerlerde yapılabilmektedir.

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

kullanıcı yorumları

“Güzel bir yürüyüş yolunda kulaklık takmanız ve bu yolda tek başınıza yürümeniz çok güzel. Sakin bir şekilde ve mükemmel manzaralar eşliğinde yürüyorsunuz. Yolun sonuna doğru sağınıza baktığınızda deniz, solunuza baktığınızda deniz. Size gerçekten büyük bir huzur duygusu veriyor ve enerji dolusunuz. Kesinlikle gitmenizi tavsiye ederim”

“Küçük, kumsal taşlı, deniz taş ve kayalık… Deniz kestaneleri var. Bu nedenle ayakkabı ile girilmesi tavsiye edilir. Deniz suyu havuz suyu gibidir 🙂 berrak, saf… Giriş ücretsizdir. Şezlong ve şemsiye hizmeti yoktur. İki tarafı vardır. Bir taraf rüzgarlı, diğer taraf daha sakin… Engelli arkadaşlarımızın mutlaka birinin yardımına ihtiyacı var. Otopark küçük ve ücretsizdir. Duş, wc, mescit, cafe, cankurtaran (belki vardır) gibi şeyleri göremedik. Denizin dibini şnorkel veya gözlükle keşfetmenizi tavsiye ederim. Hayvan dostlarımızın gelişinde bir sıkıntı görmedik.”

2) Kaputaş Plajı

Kaputaş Plajı, Türkiye’nin güneybatısında, Antalya’nın Kaş ilçesinin bitiminde yer alan doğal güzellikleriyle ünlü bir plajdır. Plaj, dünyanın birçok yerinden turist çekmektedir.

Kaputaş Plajı, geniş kumsalı ve berrak sularıyla tanınır. 150 metre uzunluğundaki plaj ince ve beyaz kumlarla kaplıdır. Yamaçlardan ulaşılan 187 basamaklı merdivenle plaja ulaşılmaktadır. Deniz çoğunlukla dalgalı olduğundan sörf ve yelken yapmak isteyenler için ideal bir yerdir.

Kaputaş Plajı sakin ortamı ve doğal güzellikleri ile ziyaretçi çekmektedir. Plaj, yiyecek ve içecek seçenekleri açısından sonludur. Ancak yakınlardaki restoran ve kafeler ziyaretçilere lezzetli yemekler sunmaktadır.

Kaputaş Plajı yaz aylarında oldukça kalabalık olabiliyor. Ancak plajın doğal güzelliğini korumak için bazı kurallar vardır. Sahil, deniz kaplumbağalarının yuva yapması için nadide bir yerdir. Bu nedenle plajın temiz tutulması ve deniz kaplumbağalarının doğal yaşam alanlarının korunması ziyaretçiler açısından değerlidir.

Fiyatlandırma

Giriş ücreti yok

Misafirlerine Sunulan Hizmetler

Duş, şezlong, şemsiye

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

kullanıcı yorumları

“Türkiye’nin en güzel plajlarından biri. Turistlerin çoğu burayı biliyor ama gel gör ki bizim Türklerin bundan haberi bile yok. Kendi ülkemizde turist olduk. Bu plaj belediye tarafından işletilmektedir. Bu sebeple soyunma kabinleri, duşlar, WC’ler ve kafeteryalar bulunmaktadır. Plaja giriş ücretsizdir. 2 adet şezlong ve şemsiye kiralamak isterseniz 80 TL ücret alınmaktadır. Vaktiniz varsa kesinlikle gün batımını bekleyin derim. Harika fotoğraflar çekebilirsiniz.”

“Görmeden ölmeyin :))) çünkü belediye tarafından işletiliyor, fiyatlar uygun, sabah giderseniz daha iyi olur, merdivenler dik olmadığı için size çok büyük gelmiyor. ve aradaki ovaları dinlemenizi sağlar, deniz ve kumsal taşlıdır ama rahatsız edici değildir. Denizin rengini görünce içinde olmak isteyeceksiniz”

3) Gökliman Plajı

Gökliman Plajı, Antalya’nın Alanya ilçesinde bulunan doğal güzellikleri ile ünlü bir plajdır. Plajın turkuaz suları ve beyaz kumları dünyanın dört bir yanından turistleri kendine çekiyor.

Plaj, geniş kumsalı ve berrak suları ile konforlu bir güneşlenme ve yüzme deneyimi sunuyor. Plajda şezlong ve şemsiye kiralanabilir. Plajda cankurtaran hizmeti de bulunmaktadır.

Dalgalı sularıyla Gökliman Plajı, sörf ve yelken sporu için de ideal bir yer. Plajın hemen yakınında yamaç paraşütü gibi ekstrem sporlar da yapılabilir. Sahile yakın yürüyüş yapabilirsiniz. Gökliman Plajı, çevresindeki doğal güzellikleri ile ziyaretçi çekmektedir.

Sahilde yiyecek ve içecek seçenekleri sınırsız ama yakınlardaki restoran ve kafeler lezzetli yemekler sunuyor. Plajın yanındaki kayalıklar, ziyaretçilerin fotoğraf çekmesi için mükemmel yerlerdir.

Gökliman Plajı yazın kalabalık olabiliyor. Ancak plajın temizlik ve güvenlik açısından oldukça titiz olduğunu söylemek gerekiyor. Ziyaretçilerin plajı temiz tutması ve plaj kurallarına uyması önemlidir.

Giriş ücreti, şezlong ve şemsiyeler için cüzi bir miktar ödeniyor.

Misafirlerine Sunulan Hizmetler

Tuvalet, sıcak duş, büfe, otopark ve mescit

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

kullanıcı yorumları

“Finike Demre yolu üzerinde Finike Belediyesi tarafından işletilen harika bir plajdır. 5 yıldızlı otel plajlarıyla aynı hissi veriyor. Otopark, duş, wc, büfe, şezlong, şemsiye girişte vereceğiniz 20₺’ye herşey dahil. Atlama yeri oldukça eğlenceli. Deniz rengi ve berraklığıyla muhteşem. 26.06.22 Pazar günü gitmemize rağmen çok kalabalık değildi. Yolda gördük ve uğradık. Sırf burası için gelip gün boyu keyifle vakit geçirebilirsiniz. İnşallah diğer belediyelere de örnek olur.”

“Gökliman plajı sadece Antalya’nın değil Türkiye’nin en temiz ve en sakin plajıdır. Kapıdan girdiğiniz andan itibaren sizi büyük bir huzur karşılıyor. Burada geçirilen birkaç gün yılın geri kalanıdır. Deniz dibi oval çakıl taşlarından oluştuğu için deniz dibi her zaman temizdir. Dipteki taşların renklerini suyun içindeyken ayırt edebiliyorsunuz. Duş, büfe, garsonlar vs. her şey tam istediğim gibi, rahat, rahat, egosuz bir ortam var.”

4) Olympos (Olympos) Plajı

Olympos Plajı, Antalya’nın güneyinde, doğal güzellikleri ve tarihi kalıntılarıyla ünlü bir plajdır. Plaj, Antalya’nın batısında, Olympos antik kentinin yakınında yer almaktadır.

Plajın doğal güzelliği, berrak suları ve geniş kumsalı ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir. Ziyaretçiler kumsalda güneşlenmenin yanı sıra yüzme, şnorkelli yüzme ve güneşlenme gibi aktiviteler de yapabilmektedir.

Olympos Plajı tarihi kalıntıları ile de ünlüdür. Plajın yanında antik Olympos kentinin kalıntıları bulunmaktadır. Antik kent, Roma ve Bizans dönemlerinden kalma kalıntılarıyla ziyaretçi çekmektedir.

Plajda konaklama seçenekleri de mevcuttur. Ziyaretçiler sahile yakın bungalov, pansiyon ve butik otellerde konaklayabilirler.

Olimpos Plajı, doğal güzellikleri ve tarihi kalıntıları ile ziyaretçilerin vazgeçilmezlerinden biridir. Plaj, doğal yaşamı korumak için de değerlidir. Sahili temiz tutmak ve doğal yaşamını korumak ziyaretçiler için değerlidir.

Fiyatlandırma

Müzekarta plaj bedava

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

kullanıcı yorumları

“Olympos aşık olduğum bir yer. Kışın huzur, yazın neşe veren bir yer. Hem kumsalı hem de tarihi yerleri çok güzel. Bir Antalyalı olarak fırsat buldukça buraya gelirim. Yaz güzeldir, kış bir başkadır. Gündüzleri güzel, geceleri güzel. Bilenler bilir Olympos ve Çıralı sahili bir bütündür. Plajda keskin kayalar yok, çok derin değil, her zaman ılık ve berrak su. Bu tıpkı zaman gibi; Eski inanışlara göre, Gök Tanrısı Zeus, evlilik Tanrısı Hera ve Denizlerin Yaratıcısı Poseidon’a ev sahipliği yapmıştır. Dahası, Olimpos Dağı diğer tüm Yunan tanrılarının, yani ölümsüzlerin meskenidir. Olimpos Dağı efsanesi, Göklerin Efendisi Zeus ile Evliliğin Efendisi Hera’nın ortasında geçer. Hikayesini mutlaka okuyun. Ateş taşını ziyaret edin. Tarihi antik kenti ziyaret edin. Denizde yüzmek. Sahilde güneşlenmek. Geceleri Olympos gecelerine akın edin. Bungalovlarda kalın. Kışın ateşin etrafında gitar eşliğinde şarkı söyleyin. Hayatın tadını çıkar.”

“Deniz taşlı olduğu için suyu berraktır. Taşlar ayağı kesmiyor ama deniz çorabı giymenizi tavsiye ederim. Çıralı sahilinden hiçbir farkı yok. Deniz suyu ne sıcak ne de soğuktur. Bazen rüzgarlı ve dalgalı olur. Antik kentten ulaşım vardır. Kaplumbağaların yumurtlama alanı olduğu için şezlonglar kıyının üst kısmında bulunmakta ve 21:30 ile 05:30 saatleri arasında kıyıya girilmesi yasaktır. İçeri girmeye çalıştığınızda görevliler gelip gidiyor. Duyarlılıkları takdire şayan?? Dere yolundan kıyıya ulaşım da var ama aracınızla gitmenizi tavsiye etmiyorum. Aracımızın camisi kırılarak soyuldu.”

5) Adrasan Plajı

Adrasan Plajı, Antalya’nın Kumluca ilçesinde bulunan doğal güzellikleri ile ünlü bir plajdır. Plaj, berrak suları, geniş kumsalı ve yeşil ormanları ile ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir.

Ziyaretçiler kumsalda güneşlenmenin yanı sıra yüzme, şnorkel, deniz bisikleti ve kano gibi aktiviteler de gerçekleştirebilmektedir. Sahilde piknik yapmak için uygun alanlar da mevcut.

Adrasan Plajı, doğal güzellikleri ve trekking rotaları ile de ünlüdür. Sahile yakın tarihi kalıntılar, mağaralar ve antik kentler de bulunmaktadır.

Plajda konaklama seçenekleri de mevcuttur. Ziyaretçiler sahile yakın butik otellerde konaklayabilirler.

Giriş ücretsizdir.

Misafirlerine Sunulan Hizmetler

Şemsiye ve şezlong

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

kullanıcı yorumları

“Deniz çok güzel ve genel olarak temiz ama günübirlik teknelerin çevreyi kirlettiğini ve gürültü kirliliğine neden olduğunu düşünüyorum. Bunun dışında hafta sonları ve resmi tatillerde gitmenizi önermem. Aptal tipler her zamanki bikinili bayanı görmediği için rahatsız hissedebilirsiniz. Onun dışında keyifli yerler de var. Burada yemek yiyebilir ve yüzebilirsiniz. Kıyı bölgeleri denizden 20 m uzaklıktadır. Otopark için kıyıya inildikten sonra otellerin arkasında toprak bir yer bulunmaktadır. O tarafa park etmeni öneririm. Kıyıya park ettiğinizde jandarma ceza kesebiliyor.”

“Şaka mı yoksa durum içler acısı mı? 10 yıldır durmadan gelirim, Adrasan irtifa kaybediyor. Denizin ve doğanın güzelliğinden dolayı otel ve pansiyonlara yüksek meblağlar ödeniyor ancak günübirlik geziler için bir düzenleme olmadığı için otel ve pansiyon müşterileri adeta bir sığınak gibi tatil yapmak zorunda kalıyor. Doğanın güzelliğine 2 yıldız veriyorum ama Adrasan sahipsiz.”

6) Atatürk Parkı Halk Plajı

Atatürk Park Halk Plajı, Antalya şehir merkezinde bulunan bir halk plajıdır. Plaj, şehir merkezine yakın olması nedeniyle yerli ve yabancı turistler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

Plaj, denizi ve kumu ile ünlüdür. Ziyaretçiler kumsalda güneşlenmenin yanı sıra yüzme, deniz bisikleti ve kano gibi aktiviteler de gerçekleştirebiliyor. Plajda su topu ve plaj voleybolu gibi aktiviteler de düzenleniyor.

Atatürk Parkı Halk Plajı da çevresindeki restoran ve kafelerle ünlü. Ziyaretçiler plajda yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilirler.

Plaj temizlik ve güvenlik açısından da oldukça titiz. Plajın girişinde cankurtaran ve güvenlik görevlileri bulunmaktadır. Plajı temiz tutmak ve plaj kurallarına uymak da değerlidir.

Fiyatlandırma

giriş ücretsizdir

Misafirlerine Sunulan Hizmetler

Plajda duş, soyunma kabini ve tuvalet mevcuttur.

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

kullanıcı yorumları

“Plaj düzenlemesi henüz bitmedi, belediye çalışmaları bittikten sonra çok güzel bir plaj olacak. Deniz çok taşlı.”

“Beldibi halk plajı belediye tarafından işletiliyor, çimenlik alanlar var, masa sandalye koymuşlar, beğendim, tavsiye ederim, görülmesi gereken bir yer.”

“Plaj kayalık ve çakıllı su ılık ve temiz, çocuklar için uygun değil ancak deniz ayakkabısı ile suya girilecek belli yerler var. Su sporları yapmak isteyenler için aktiviteler mevcuttur.

Antalya’daki Antik Kentler

Tarihi yerleri ve doğal güzelliklerine aşık olan Antalya, Türkiye’nin en popüler tatil yerlerinden biridir. Antalya’ya giden yerli ve yabancı turistler deniz, kum ve güneş ile tatilin tadını çıkarırken aynı zamanda Antalya’daki antik kentleri de ziyaret etmektedirler.

İlk çağlardan günümüze binlerce yıllık şehir özelliklerini taşıyan tarihi ve kültürel kalıntıları olan antik kentleri sizler için derledik!

1- Aspendos Antik Kenti

Antalya’nın Serik ilçesinin 8 kilometre doğusunda yer alan Aspendos, Köprüçay’ın dağlık bölgeden ovaya ulaştığı noktada bulunuyor. Aspendos Antik Kenti, M.Ö. 10. yüzyılda Akhalar tarafından kurulmuştur. Bu şehir antik dönemin önemli şehirlerinden biridir. Buradaki tiyatro, MS 2. yüzyılda Romalılar tarafından inşa edilmiştir. Bu antik kentin en değerli yapısı tiyatrodur. Bu tiyatro antik tiyatroların ortasında kalmış ve korunmuş bir açık hava tiyatrosudur.

Antik tiyatro dünyanın en iyi korunmuş tiyatrolarından biridir ve 15 bin kişilik kapasiteye sahiptir. Roma döneminin mimari özelliklerini yansıtan tiyatro, günümüzde de pek çok etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır.

Aspendos Antik Kenti, antik tiyatronun yanı sıra agora, hamam, su kemeri ve stadyum gibi pek çok kalıntıyı bünyesinde barındırmaktadır. Antalya’nın tarihi ve kültürel zenginliklerinden biri olan şehir, ziyaretçilerine tarihi bir yolculuk sunuyor.

2. yüzyılda kurulan antik kent, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde değerli bir yerleşim yeriydi. Antik kent, turistlerin ilgisini çekmekte, tarihi ve kültürel maliyetleri ile ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim yaşatmaktadır.

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

2- Olympos Antik Kenti

Olympos Antik Kenti, Antalya’nın Kumluca ilçesinde bulunan tarihi bir kenttir. Şehir, doğal güzellikleri ve antik kalıntıları ile ünlüdür.

Olympos adı, 16. km. Adını kuzeydeki Toros Dağları’nın batı kesimlerinden biri olan 2375 m yüksekliğindeki Tahtalı Dağı’ndan almıştır. Bu antik kentin günümüze ulaşan kalıntıları Roma, Bizans ve Helenistik dönemlere aittir. Kentin değerli özelliklerinden biri de nehir ağzının 150 metre batısında yer alan tapınak kapısıdır. Bu antik kentin güneybatısında yer alan ve Çakaltepe olarak bilinen tepenin güney yamacında sürekli olarak ateş çıktığı bilinmektedir.

Antik kentin doğal güzellikleri de oldukça etkileyici. Olympos Plajı, Antalya’nın en güzel plajlarından biridir ve doğal güzelliği ile de ünlüdür. Plajın yanında antik kalıntılar da bulunmaktadır.

Antik kent ziyaretçilerin ilgisini çeken pek çok aktivite seçeneği sunuyor. Ziyaretçiler antik kentin kalıntılarını ziyaret edebilir, doğa harikalarını keşfedebilir ve denizde yüzme, şnorkel, kano ve deniz bisikleti gibi aktiviteler gerçekleştirebilir. Turistlerin yoğun ilgisini çeken Olympos Antik Kenti, zengin tarihi ve kültürel varlıklarıyla ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunuyor.

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

3- Myra Antik Kenti

Myra Antik Kenti, Antalya’nın Demre ilçesinde bulunan tarihi bir kenttir. Antik kent, Likya kalıntılarıyla ünlüdür ve çok sayıda turisti kendine çekmektedir. Antik kentin en önemli yapısı St. Nicholas Kilisesi. Kilise, 6. yüzyılda yapılan ve bugün hala görülebilen freskleriyle ünlüdür. Kilise, Noel Baba’nın mezarı olarak da biliniyor ve yoğun ziyaretçi çekiyor.

Antik tiyatrosu, antik tiyatro sokakları, sarnıçları ve Likya mezarları ile antik kent ziyaretçilerine tarihi bir yolculuk da sunuyor. Antik tiyatro 12 bin kişilik kapasiteye sahip ve günümüzde pek çok etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Myra Antik Kenti, tarihi ve kültürel değerleri ile turistlere unutulmaz bir deneyim sunuyor. Antik kent, doğal güzellikleri ve kumsalları ile de ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir.

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

4- Patara Antik Kenti

Xanthos vadisinin güneybatısındaki Ovageleş Köyü’nde yer alan Patara Antik Kenti, Fethiye-Kalkan’ın ortasındadır. Likya’nın günümüze ulaşan en değerli ve en eski şehirlerinden biridir. Antik kentteki en değerli yapı antik tiyatrodur. Tiyatro, 10 bin kişilik kapasitesiyle Likya bölgesinin en büyük antik tiyatrosudur. Tiyatro günümüzde birçok konser ve etkinliğe de ev sahipliği yapmaktadır.

Patara Antik Kenti, Apollon’un değerli bir kehanet merkezi olmasıyla ünlüdür. Patara, Anadolu’dan Roma’ya gönderilen tahılların depolanıp depolandığı bir limandır. Antik kent, antik limanı, hamamları, agorası, sütunlu caddesi, antik gezi yolları, St. Nicholas Kilisesi ve birçok kalıntıya sahiptir. Patara Plajı ile de ünlü olan kent, doğal güzellikleri ile de ziyaretçi çekmektedir.

Patara Antik Kenti, tarihi ve kültürel varlıkları ile turistlere unutulmaz bir deneyim sunuyor. Kent ayrıca doğal güzellikleri ve kumsalı ile de ziyaretçi çekmektedir.

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

5- Perge Antik Kenti

Perge, Antalya’nın 18 km doğusunda, Aksu ilçesinin sonundadır. Perge Antik Kenti, bir zamanlar Pamfilya Bölgesi’nin başkenti olan bir antik kent olarak biliniyor. Kentte bulunan akropolün, yani kentlerin yanındaki zirvelere kurulan kalelerin ve bu yapıların bulunduğu özel alanların Tunç Çağı’nda yapıldığı sanılıyor. Helenistik dönemden sonra kent, eski dünyanın en güçlü ve hoş kentlerinin ortasında sayılıyor.

Antik kentte antik tiyatro, stadyum, agora, hamamlar, su yolları ve sütunlu cadde gibi birçok kalıntı bulunmaktadır. Antik tiyatro 14 bin kişilik kapasitesi ile Roma döneminin en büyük tiyatrolarından biridir. Antik kent, Spartaküs savaşı sırasında da değerli bir yerleşim yeriymiş.

Perge Antik Kenti, tarihi ve kültürel varlıkları ile turistlere unutulmaz bir deneyim sunuyor. Şehir aynı zamanda doğal güzellikleriyle de ünlüdür. Düden Şelalesi ve Köprülü Kanyon Milli Parkı gibi doğal güzelliklere olan yakınlığı nedeniyle de ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir.

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

6- Phaselis Antik Kenti

Phaselis Antik Kenti, Antalya’nın Kemer ilçesinde bulunan tarihi bir kenttir. Şehir, doğal güzellikleri ve antik kalıntıları ile ünlüdür. Phaselis Antik Kenti milattan önce 7. yüzyılda Rodoslu kolonistler tarafından Akdeniz’e uzanan küçük bir yarımada üzerinde kurulmuştur. Antik kent, antik limanı, antik tiyatrosu, agorası, hamamları, su yolları ve sütunlu caddesi gibi birçok kalıntıya sahiptir. Antik limanı bölgenin ticaret merkezi haline gelmiştir. Antik tiyatro ise yaklaşık 4 bin kişilik kapasitesiyle oldukça etkileyici.

Phaselis Antik Kenti’nin üç limanı vardır. Bunlardan biri yarımadanın kuzeyinde, obur kuzeydoğuda ve sonuncusu da güneybatı kıyısında yer almaktadır. Günümüzde var olan değerli yapıların ortasında yer alan su kemerleri bu şehirdedir.

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Antalya sınırlarındaki Kanyonlar

Antalya sadece hoş plajları ve tarihi yerleriyle değil, aynı zamanda doğal güzellikleriyle de ünlüdür. Antalya’daki kanyonlar, doğal güzellikleri, yürüyüş parkurları ve su aktiviteleri için mükemmel yerlerdir.

Antalya’nın en ünlü kanyonlarının ortasında Köprülü Kanyon, Saklıkent Kanyonu ve Göynük Kanyonu bulunur. Köprülü Kanyon, doğal güzellikleri ve rafting imkanları ile tanınmaktadır. Saklıkent Kanyonu buz gibi suyu, yürüyüş parkurları ve kanyon boyunca uzanan restoranlarıyla turistlerin ilgisini çekiyor. Göynük Kanyonu ise doğal havuzu ve yürüyüş parkurları ile ziyaretçilerin doğal güzellikleri keşfetmesine olanak sağlıyor.

1- Sapadere Kanyonu

Sapadere Kanyonu, Antalya’nın popüler ilçelerinden biri olan Alanya’da bulunmaktadır. Karstik bir oluşumun oluşturduğu bu kanyon Sapadere köyündedir. Bulunduğu köye adını veren Sapadere Kanyonu 600 metre uzunluğunda ve 400 metre yüksekliğinde. Bu kanyonun oluşmasında kireçtaşı bloklarının kimyasal ayrışması etkili olmuştur.

Kanyon, yürüyüş parkurları, doğal havuzları, şelaleleri ve macera parkuru ile ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir. Kanyon boyunca yürüyerek doğal güzellikleri keşfedebilir ve kanyonun huzurlu atmosferinde rahatlayabilirsiniz. Ayrıca yüzmek ve piknik yapmak için mükemmel bir yerdir.

Sapadere Kanyonu macera tutkunları için de birçok seçenek sunuyor. Kanyon boyunca kurulan macera parkuru, zipline, tırmanma duvarı gibi aktiviteleri yapabilirsiniz.

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

2- Yeşil Kanyon

Yeşil kanyon, Antalya Manavgat’ın Side semtinde yer almaktadır. Kanyon yemyeşil doğası, temiz havası ve doğal güzellikleri ile ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir. Tekne çeşitleri, yürüyüş parkurları, doğal havuzlar ve şelaleler ziyaretçilere unutulmaz bir doğa deneyimi yaşatırken, kanyon içerisinde yer alan tekne çeşitleri ise kanyon boyunca uzanan rengarenk kayalıkları ve doğal güzellikleri keşfetmek için eksiksiz bir fırsat sunuyor. Yürüyüş parkurları kanyonun huzurlu atmosferinde yürüyüş yapmak isteyenler için idealdir.

Yeşil Kanyon ayrıca ziyaretçilerine yüzme, piknik yapma ve doğal cazibe merkezlerini keşfetme fırsatı sunuyor. Kanyonun doğal havuzları serinlemek ve rahatlamak için birebir. Ayrıca kanyon içerisinde yer alan restoranlarda yöresel yemekleri tadabilirsiniz.

Yeşil Kanyon doğal güzellikleri, aktiviteleri ve yöresel lezzetleri ile ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir. Kanyon, sıcak yaz aylarında kaçmak isteyen turistler için tam bir kaçamak yeri.

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

3-Göynük Kanyonu

Göynük Kanyonu, Antalya’nın Kemer ilçesinde bulunmaktadır. 4,5 kilometrelik etabı ile doğa sporları tutkunlarının vazgeçilmezidir. Dünyanın en iyi 10 trekking parkurundan biri olarak kabul edilen Göynük Kanyonu, Likya yolunun değerli bir bölümü için bu kanyondan geçmektedir.

Kanyon yürüyüş parkurları, doğal havuzları, şelaleleri ve macera parkuru ile ziyaretçilerine unutulmaz bir doğa deneyimi sunuyor. Yürüyüş parkurları kanyonun huzurlu atmosferinde yürüyüş yapmak isteyenler için idealdir. Doğal havuzlar ve şelaleler serinlemek ve dinlenmek için mükemmel seçeneklerdir. Ayrıca macera parkuru kanyonun eşsiz doğasında yoğun aktiviteler yapmak isteyenler için mükemmel bir fırsat.

Göynük Kanyonu doğal güzellikleri, aktiviteleri ve doğal havuzları ile turistler için değerli bir yerdir. Kanyon, sıcak yaz aylarında serinlemek isteyenler için mükemmel bir kaçamak yeri. Kanyon boyunca uzanan restoranlar yöresel lezzetleri tatmanız için de mükemmel bir fırsat.

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

4- Saklıkent Kanyonu

Saklıkent Kanyonu, Muğla ili Seydikemer ilçesinde, Fethiye’ye 50 km uzaklıkta yer almaktadır. 18 kilometre uzunluğundaki Saklıkent Kanyonu, ülkemizin en uzun kanyonudur. Kanyon yürüyüş parkurları, doğal havuzları, şelaleleri ve macera parkuru ile ziyaretçilerine unutulmaz bir doğa deneyimi sunuyor. Yürüyüş parkurları kanyonun huzurlu atmosferinde yürüyüş yapmak isteyenler için idealdir. Doğal havuzlar ve şelaleler, serinlemek ve dinlenmek için eksiksiz seçeneklerdir. Ayrıca macera parkuru, kanyonun eşsiz doğasında yoğun aktiviteler yapmak isteyenler için harika bir fırsat.

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

5- Ahmetler Kanyonu

Antalya’nın Manavgat ilçesinde bulunan Ahmetler Kanyonu şelaleleri, obrukları, yüksek duvarları ve sifonlarıyla konuklarına güçlü ama keyifli bir parkur sunuyor. Ahmetler Kanyonu, sırtını Toros Dağları’na yaslamış, denizden yüksekliği 650-700 metre olan sarp kayalıklarla çevrilidir.

. Kanyon yürüyüş parkurları, doğal havuzları, şelaleleri ve macera parkuru ile ziyaretçilerine unutulmaz bir doğa deneyimi sunuyor. Doğal güzellikleri, aktiviteleri ve restoranları ile turistler için nadide bir yer olan kanyon, sıcak yaz aylarında kaçış noktası olarak tercih ediliyor.

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

6- Güver Cliff Kanyonu

Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde Düzlerçamı Milli Parkı içindedir. Güver Kayalıkları Kanyonu 115 metre yüksekliğindedir ve kanyonun ortasından küçük bir dere akmaktadır. Bu kanyon, yüzey sularının karaları aşındırmasıyla 1 milyon yılda oluşumunu tamamlamış. Antalya şehir merkezine çok yakın olan bu kanyonda dilerseniz piknik yapabilir dilerseniz seyir terasında manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz.

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

7-Kesme Boğazı Kanyonu

Cut Bosphorus Canyon, antik çağlardan günümüze kadar gelen Beydağları Milli Parkı içerisindedir. Üç derenin birleştiği Cut Gorge Kanyonu’nda eski bir Roma köprüsü var. Cut Bosphorus Canyon, Antalya’nın Kemer ilçesinde bulunan bir doğal güzelliktir. Kanyon yemyeşil doğası, serin suları ve doğal havuzlarıyla ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir.

Kanyon yürüyüş parkurları, doğal havuzları, şelaleleri ve macera parkuru ile ziyaretçilerine unutulmaz bir doğa deneyimi sunuyor. Doğal güzellikleri, aktiviteleri ve restoranları ile turistler için nadide bir yer olan kanyon, sıcak yaz aylarında kaçış noktası olarak tercih ediliyor.

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Antalya’daki şelaleler

Özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistleri ağırlayan Antalya denilince akla ilk gelen plajları ve ardından şelaleleridir. Şelaleleri sizler için yaz aylarında Antalya’ya yolunuz düşerse ziyaret edebileceğiniz bir yere getirdik.

1-Aşağı Düden Şelalesi

Aşağı Düden Şelalesi, Antalya’nın en popüler turistik yerlerinden biridir. Antalya’nın Akdeniz kıyısında bir mağarada yer alan şelale, büyüleyici görüntüsüyle turistlerin ilgisini çekiyor. Şelale, denize dökülen gerçek suları ile büyük bir heyecan yaşatır.

Aşağı Düden Şelalesi, Lâra Plajı yolu üzerinde ve havalimanının aşağısındaki Düden Parkı içerisinde yer almaktadır. Şehir merkezinin güneydoğusunda ve yaklaşık 8 km uzaklıkta yer alan bu şelale, Antalya’nın ikonik doğal cazibe merkezlerinden biridir.

Aşağı Düden Şelalesi de ziyaretçilerine restoran, kafe gibi hizmetler sunan turistik bir alandır. Restoranlar, yerel lezzetlerin tadını çıkarmanız için mükemmel bir fırsattır. Ayrıca mağaranın içindeki catering mağazaları da ziyaretinizi unutulmaz kılmak için seçkin bir seçenek.

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

2’li Düden Şelalesi

Sıraklar beldesinin yukarı kesiminde ağaçların arasında kaybolan Yukarı Düden şelalesi, şehir merkezine yaklaşık 8 km uzaklıkta. Rekreasyon alanında şelalenin bulunduğu mesire alanında Antik Lyrbotae uygarlığına ait kaya mezarları da bulunmaktadır.

Yukarı Düden Şelalesi, özellikle yaz aylarında ziyaretçilerine serinlemek için mükemmel bir fırsat sunuyor. Şelalenin içindeki su doğal havuzlarda yüzme imkanı sunuyor ve ziyaretçiler burada keyifli vakit geçirebiliyor. Ayrıca şelalenin etrafındaki yürüyüş parkurları da doğa tutkunları için harika bir seçenek.

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

3-Kurşunlu Şelalesi

Antalya’dan Aksu ilçesi istikametine giderken Antalya Havalimanı’na 3 km uzaklıkta bulunan Kurşunlu Şelalesi, Antalya’ya 19 km uzaklıktadır. Antalya-Serik-Alanya karayolunun kuzeyinde, Antalya’nın 12 km doğusunda 7 km’lik bir yolun sonunda sizi karşılayan Kurşunlu Şelalesi, Aksu Nehri’nin kollarından birinde bulunuyor.

Kurşunlu Şelalesi, çevresindeki doğal alanlar ve göletlerle birlikte ziyaretçilerine huzurlu bir atmosfer sunuyor. Doğal yürüyüş parkurları, ziyaretçilere çevredeki doğayı keşfetme fırsatı sunar. Şelalenin etrafındaki piknik alanları, ziyaretçilerin aileleri ile keyifli bir piknik yapmalarına olanak sağlıyor.

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

4- Manavgat Şelalesi

Manavgat Şelalesi, Antalya’nın Manavgat ilçesinde, Manavgat Nehri üzerinde yer almaktadır. Antalya’ya 72 km uzaklıktaki bu şelale, Manavgat ilçesinin 3 km kuzeyinde yer almaktadır. Adını da bu semtten alan şelale, nehir sularının 3-4 m’lik bir uçurumdan düşmesiyle oluşuyor.

Manavgat Şelalesi’nde tekne çeşitleri düzenlenmektedir. Bu türler sırasında, ziyaretçiler şelalelerin etrafındaki doğal cazibe merkezlerini keşfedebilirler. Şelale piknik yapmak isteyenler için de uygun bir yerdir. Manavgat Şelalesi çevresi kanallar ve bentlerle düzenlenerek keyifli bir mesire alanına dönüştürülmüştür. Manavgat Şelalesi Antalya gezilecek yerler listelerinin başında geliyor. Şehir merkezine yakın olması ziyaretçilerin ulaşımını kolaylaştırıyor. Ziyaretçiler Manavgat Şelalesi’nde doğanın güzellikleri ile bütünleşebilir ve huzurlu bir gün geçirebilirler.

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

5-Ucansu Şelalesi

Uçasu Şelalesi, Toros Dağları’nın ortasında, Kayabükü ve Eskibağ köylerinin sınırlarında gizlidir. Bu şelale her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin rafting yaptığı Alara Çayı’nı oluşturmaktadır. Uçansu Şelalesi’nin suyu, ulu çınarlar ve bakir ormanlar arasından yaklaşık 100 kilometrelik bir yolculuktan sonra Manavgat’ta Akdeniz’e ulaşıyor. Yaklaşık 50 metre yükseklikten kayanın ortasından birkaç koldan coşkuyla akan bu şelaleyi çok az kişi ziyaret ediyor.

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Antalya’daki mağaralar

Antalya doğal güzellikleri ile ünlü turistik bir şehirdir. Şehirde çok sayıda mağara var. Bu mağaralar, turistlerin doğayı keşfetmek ve maceralı anlar yaşamak için sıklıkla ziyaret ettikleri yerlerdir.

Antalya’daki mağaraların birçoğu turistlere açıktır. Bu mağaraların içinde yer altı gölü, sarkıt ve dikitler gibi ilginç doğal oluşumlar bulunmaktadır. Ayrıca bazı mağaralar tarihi eserlere ev sahipliği yapmaktadır.

Mağaralar, Antalya’nın doğal güzelliklerinin ortasında değerli bir yere sahiptir. Mağaraların etrafındaki doğal alanlar, ziyaretçilerin keyifli bir gün geçirmesi için seçkin bir seçenek. Mağaraların içine dizilmiş tipler, ziyaretçilere doğayı keşfetme fırsatı sunuyor.

1- Alanya Damlataş Mağarası

Damlataş Mağarası, Antalya’nın Alanya ilçesinde deniz kenarında bulunan bir mağaradır. Alanya şehir merkezine 3 km. uzaklıkta, tarihi Alanya Kalesi’nin batı kıyısında yer alan bu mağara, sarkıtlardan damlamaya devam eden su damlalarından dolayı Damlataş adını almıştır. Mağaranın içinde sarkıt ve dikitler, bir yeraltı gölü ve ilginç doğal oluşumlar bulunmaktadır. Ayrıca mağarada yapılan arkeolojik kazılarda tarihi eserlere de rastlanmıştır.

İnsanların sağlık sorunlarına iyi geldiği düşünülen mağara havası ve nemi ile de ünlüdür. Damlataş Mağarası, astım gibi solunum yolu hastalıkları olan kişilerin rahatlamasına yardımcı olabilir.

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Çalışma saatleri: 09:00–20:00

2-Alanya Dim Mağarası

Antalya’nın Alanya ilçesinde bulunan Alanya Dim Mağarası turizme açık bir mağaradır. Bu mağara Alanya ilçesinin doğusunda, 1691 metre yüksekliğindeki Cebireis Dağı’nın batı yamacında yer almaktadır.

Dim Mağarası mükemmel doğal güzelliği ve farklı oluşumları ile ziyaretçilerini büyülemektedir. Sarkıt ve dikitler, yer altı gölü ve etkileyici doğal oluşumlar mağarayı ziyaret edenleri büyülüyor.

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Çalışma saatleri: 09:00-19:00

3-Döşemealtı Karain Mağarası

Ülkemizin en büyük mağaralarından biri olan Döşemealtı Karain Mağarası, deniz seviyesinden 430-450 metre yüksekliktedir. Antalya’nın 30 km kuzeybatısında eski Antalya-Burdur karayoluna 5-6 km uzaklıkta bulunan Yağca ilçesi sınırları içerisindedir.

Döşemealtı ilçesi sınırları içerisinde yer alan Karain Mağarası, Türkiye’nin en değerli tarihöncesi yerleşim yerlerinden biridir. Mağara, UNESCO Dünya Mirası Süreksiz Listesi’nde yer almaktadır.

Karain Mağarası, Paleolitik döneme ait eserler barındırıyor ve insanların bundan yaklaşık 500 bin yıl önce yaşadığı biliniyor. Mağaradaki arkeolojik kazılar, Neolitik döneme kadar uzanan tarih öncesi bir yerleşim yeri olduğunu göstermektedir.

Mağara içerisinde yer alan galeriler, sarkıt ve dikitler doğal güzellikleriyle görenleri kendine hayran bırakmaktadır. Ziyaretçiler mağara içerisinde yaptıkları yürüyüşler sırasında tarih öncesi döneme ait kalıntıları da görebilirler.

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Çalışma saatleri: 08.00 – 19.00

4-Döşemealtı Kocain Mağarası

Kocain Mağarası, Antalya ve çevre il ve ilçelerin tarihini ve arkeolojisini yansıtır. Bu nedenle değerli bir mağaradır. Anıtsal sarkıt ve dikitleri, doğal tarihi, tarih öncesi buluntuları ve okunaklı yazıtları ile tarihi hissetmenize yardımcı olur. Bu mağara 1919’da keşfedildi.

Kocain Mağarası arkeolojik ve tarihi açıdan değerlidir. Mağarada yapılan arkeolojik çalışmalar sonucunda mağaranın antik dönemde yerleşim yeri olarak kullanıldığı belirlendi.

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Çalışma saatleri: 24 saat açık.

5- Gazipaşa Palavra Dünya Mağarası

Gazipaşa Palavra Dünya Mağarası dünyanın en uzun mağaralarından biridir. 5 milyon yıllık mağaranın gizemi görenleri büyülüyor. Gazipaşa, Antalya’nın doğusundadır. Turizmde son yıllarda ivme kazanan Gazipaşa, Alanya’ya sadece 1 saat uzaklıktadır.

Gazipaşa ilçesinde bulunan Palavra Dünya Mağarası, son yıllarda turistlerin ilgisini çeken doğal güzelliklerin tam ortasında bulunuyor. Yaklaşık 150 metre uzunluğundaki mağara sarkıt ve dikitlerle süslenmiştir. Girişi oldukça dar olan mağaranın içinde bir yürüyüş yolu bulunmaktadır. Yol boyunca rehberler mağaranın oluşumu, tarihi ve önemi hakkında bilgi veriyor. Mağara içindeki doğal havalandırma sistemi sayesinde sıcaklık oldukça düşüktür. Ziyaretçilerin yürüyüş sırasında duyabilecekleri damlaların sesi ve mağaranın karanlığı, ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim sunuyor. Gazipaşa Belediyesi’nin düzenlediği turlarla mağarayı gezmek mümkün.

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Çalışma saatleri: 08:00–20:00

6-İbradı Altınbeşik Mağarası

İbradı ilçesi sınırları içerisinde yer alan Altınbeşik Mağarası, Türkiye’nin en büyük sarkıt ve dikitlerine sahip doğal cazibe merkezlerinden biridir. Mağaranın içindeki göl, ziyaretçilerin ilgisini çeken en değerli özelliklerden biridir. Mağaraya giriş özel eğitimli rehberler eşliğinde yapılıyor. Mağaranın içindeki yürüyüş parkuru yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda ve ziyaretçilerine eşsiz bir doğa deneyimi sunuyor. Altınbeşik Mağarası, turizm açısından değerli bir potansiyele sahip olup, İbradı Belediyesi’nin düzenlediği yarışlarla gezilebilmektedir. Mağara ve göldeki oluşumları korumak adına ziyaretçilere bazı kısıtlamalar getirildi.

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Çalışma saatleri: 09:00–17:00

7- Serik Zeytintaşı Mağarası

Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Akbaş Köyü sonunda karstik bir mağara olan Serik Zeytintaşı Mağarası, Antalya’ya 54 km, Serik’e 16 km, Aspendos’a 10 km uzaklıktadır. Mağara 14 metre derinliğinde ve çift katmanlıdır. Üst kattaki mağaranın uzunluğu yan koridorlarla birlikte 136 metre, alt kat uzunluğu ise 97 metredir.

Serik ilçesinin sonunda yer alan Zeytintaşı Mağarası, yaklaşık 500 metre uzunluğu ile bölgenin nadide doğal güzelliklerinden biridir. Mağarada bulunan sarkıt ve dikitler kristalize kalker oluşumlarına ev sahipliği yapmaktadır. Mağaraya ulaşım oldukça kolay olup içerisinde yürüyüş yolları bulunmaktadır. Ayrıca mağara içerisinde bulunan göletler de ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir. Serik Belediyesi tarafından sistematik olarak temizlenen mağara, bölgede doğal turizm faaliyetlerinin tam ortasında yer alıyor.

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Çalışma saatleri: 08:30–17:30

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler