Haber

Abdullatif Şener’in Tepkilerin Odağında Çalkantılı Siyasi Kariyerine Yakından Bakıyoruz

Abdüllatif Şener… Son 30 yılda altı ayrı siyasi parti çatısı altında görev yaptığını gördük. Refah Partisi, Fazilet Partisi, AK Parti, Türkiye Partisi, Vatan Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi…. Şimdilerde CHP hakkında eleştirel açıklamalar yaparak bir kez daha gündemin merkezine oturdu.

O halde Abdüllatif Şener’in aksiyon dolu siyasi yolculuğunu birlikte inceleyelim…

Abdüllatif Şener siyasete 1991 yılında Refah Partisi Sivas Milletvekili olarak başladı.

Refah Partisi’nde hızla yükselen Şener, olaylı Refahyol hükümetinde Maliye Bakanı oldu. Refah Partisi laikliğe aykırı eylemleri nedeniyle kapatılınca bu partinin yerine kurulan Fazilet Partisi’ne geçti. Ancak Fazilet Partisi kısa bir süre sonra Refah’la birebir nedenlerle kapatılınca Şener kendine farklı çıkışlar aramaya başladı. Milli Görüş içinde gelişen ‘yenilikçiler’ hareketine yakın durdu. Abdullah Gül, Bülent Arınç ve Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte hareket etmeye başladı.

2001 yılında kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kurucuları arasında yer aldı. 3 Kasım 2002 seçimlerinde bu parti tek başına iktidara gelince Şener’in önü açıldı.

Abdüllatif Şener, 2002 seçimlerinden sonra Sivas’tan tekrar Meclis’e girdi. 2002-2007 yılları arasında Abdullah Gül ve 1. Erdoğan hükümetlerinde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. AK Parti’nin asker ve laik bürokrasinin pençesinde olduğu sancılı günlerde görev yapan Şener, Cumhuriyet Mitingleri’ne ilişkin “En büyük miting sandıkta yapılandır” açıklamalarıyla gündeme geldi. Bu duruşuna rağmen 2007 seçimlerinden önce aday olmadı ve AK Parti’den istifa etti.

AK Parti’den istifa eden Abdüllatif Şener, 2009 yılında 33 kurucu üye ile Türkiye Partisi’ni kurdu.

Türkiye Partisi’nin dindar kitlelerle laik kesimleri uzlaştırmak için merkezi bir hareket olarak kurulduğunu ifade eden Şener, bu partide aradığını bulamadı. 2011 seçimlerine kadar TBMM’de milletvekili ile temsil edilen bu parti, 2011’den sonra gücünü tamamen kaybetti. Abdüllatif Şener, 2012’de mali ilişkileri gerekçe göstererek partisini kapattığını açıkladı.

Partisini kapattıktan sonra bağımsız çalışmalarına devam eden Şener, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile birlikte görülmeye başlandı.

Türkiye-Suriye ilişkilerinin oldukça gergin olduğu günlerde Doğu Perinçek’in heyetiyle Şam’a giden Şener, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüştü. Türkiye’nin Suriye ile ilişkilerini düzeltmesi gerektiğini savunan Şener, Suriye’de rejime karşı savaşan muhaliflerin terörist olduğunu savundu. AK Parti iktidarına karşı muhalif söylemini artıran Şener, 2018 seçimleri öncesinde Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşerek CHP’den Konya Milletvekili adayı oldu.

CHP listelerinden aday gösterilen ve Meclis’e dönmeyi başaran Abdüllatif Şener, siyasi hayatını bu partide sürdürdü.

CHP’de 5 yıl geçirdikten sonra bir daha milletvekili adayı olmadı ve Meclis dışında bırakıldı. Kamuoyunun asıl dikkatini çeken ise Şener’in aday gösterilmemesinin ardından yaptığı açıklamalar oldu. Kılıçdaroğlu’nun Kandil ile işbirliği yaptığını ve seçilmeyeceğinin önceden belirlendiğini söyledi. Bununla da yetinmeyerek ilk turda Sinan Oğan’a oy verdiğini, ikinci turda geçersiz oyu verdiğini açıkladı. Daha sonra yapılan araştırmada Şener’in oy kullandığı sandıktan geçersiz oy çıkmadığı ortaya çıktı.

Abdüllatif Şener’in bir sonraki durağının neresi olacağını zaman gösterecek. Ancak yaptığı açıklamalar ve izlediği çizgiyi değerlendirdiğimizde insanları şaşırtmaya devam edeceğini öngörmek mümkün.

28 Mayıs’ta yapılan ikinci tabiplik seçiminde geçersiz oy kullandığını söyleyen eski CHP Milletvekili Abdüllatif Şener’in sandık raporu ortaya çıktı. Gazeteci Barış Pehlivan, Şener’in ikinci cinsiyette Erdoğan’a oy verdiğini belirtti.

Kaynak:https://twitter.com/barispehlivan

Eski Başbakan Yardımcısı ve eski CHP Milletvekili Abdüllatif Şener, Halk TV’nin canlı yayınında CHP’den istifa ettiğini açıklayarak tepki toplayan açıklamalarda bulundu.

Şener, 14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ata İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Ogan’a oy verdi; 28 Mayıs’ta yapılan ikinci cinsiyet seçimlerinde geçersiz kullandığını söyledi.

O anları buradan izleyebilirsiniz:

Gazeteci Barış Pehlivan, bu sözlerin ardından Abdüllatif Şener’in oy kullandığı sandık sonuçlarını inceledi.

Pehlivan, Şener’in sandıktan ikinci turda geçersiz oy çıkmadığını açıkladı.

Recep Tayyip Erdoğan’a 57, Kemal Kılıçdaroğlu’na 264 oy alan sandık tutanaklarını da yayınladı.

Bu haberin ardından Şener’e tepki yağdı.

Bu durumu nasıl yorumluyorsunuz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu