Ekonomi

Ali Babacan: Gıda Enflasyonuyla Mücadele Zor Değil

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Dünyada gıda ucuzlarken biz markete gitmeye korkuyoruz. Gıda enflasyonuyla mücadele bu kadar mı zor? Değil.”

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün gıda fiyat endeksi son bir yılda temmuz ayında yüzde 11,8 azalırken, TÜİK verilerine göre Türkiye’de gıda fiyatları son 35 aydır aralıksız artarak yüzde 61’e ulaştı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, resmi Twitter hesabından yeni bir görsel paylaştı. “Dünyada gıda ucuzlarken biz markete gitmeye korkuyoruz. Gıda enflasyonuyla mücadele bu kadar mı zor? Değil” notuyla paylaşılan görselde.

“Türkiye’de temel gıda ürünlerinin fiyatını kim belirliyor? Etin fiyatını Erdoğan belirliyor. Sütün fiyatını o belirliyor. Buğdayın fiyatını o belirliyor. Enflasyon olunca, maliyetler arttığında suçlu kim? Getirelim. Maliyet düşsün Gübrenin yarısını devlet ödesin, ‘Devlet ödesin, elektriği, mazotu çiftçimize ucuza verelim’ diyoruz. Enflasyonu düşürmenin yolu bu.Çünkü maliyeti düşürdüğünüzde diyelim 10 lira maliyete ayırdığınızda son tüketici fiyatı 30 lira düşüyor.Gıda fiyatlarını aşağı indirmiş olacağız. Bu ek, başlangıçta maliyetle verdiğinizde daha da ucuza geliyor. Ek, bitmiş iş için daha değerli olduğu için, fiyat şişe şişe gider. Ancak temeli hammaddeye verdiğiniz zaman tüm maliyeti haksız yere düşürmüş olursunuz.”

koycegizajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu