Haber

Avustralya’da elektronik sigaraya sınırlama: Sadece eczanelerde satılacak

Avustralya Sağlık Bakanı Mark Butler, yaptığı açıklamada, elektronik sigaraGençliğin ortasında giderek daha popüler hale geldiğini ve yeni nesil nikotin bağımlıları yarattığını belirterek, eczaneler tarafından satışına son verileceğini belirtti.

uşak, “Büyük sigara şirketleri, tıpkı sigarada olduğu gibi, bağımlılık yapan bir ürünü daha alıp, parlak ambalajlara sardılar ve yeni nesil nikotin bağımlıları yaratmak için tatlar eklediler.”ifadesini kullandı.

Kandırıldıklarını ifade eden Butler, 52 yaşında olduğunun altını çizdi. “Benim yaşımdaki 70 kişiden sadece 1’i elektronik sigara kullanıyor”söz konusu.

‘Bir numaralı davranış sorunu’

BBC’nin haberine göre Butler, bu çalışmaların kasıtlı olarak çocukları hedef aldığına ve perakende satış mağazalarında ‘şeker ve çikolataların yanında’ rahatlıkla bulunabileceğine dikkat çekerek, liselerde elektronik sigara kullanıldığına işaret etti. ‘bir numaralı davranış sorunu’haline geldiğini fark etti.

Avustralya basınına göre Sağlık Bakanlığı, bazı okul tuvaletlerine elektronik sigara için dedektör yerleştirmeye başladı.

Araştırmalar, 14-17 yaş arası her altı Avustralyalı gençten birinin ve 18-24 yaş arası her dört gençten birinin elektronik sigara kullandığını gösteriyor.

haber-karpuzlu.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu