Ekonomi

Borsaya Aref ayarı! Aldığı hisse yüzde 576 kâr edince tedbir kararı geldi.

Talent You’re Turkey programında 2011 yılında yaptığı şovlarla adından söz ettiren illüzyonist Aref Ghafouri’nin yatırdığı hisse yüzde 576 kâr edince Borsa İstanbul harekete geçti. Ghafouri’ye yatırımcı bazında tedbir uygulanmasına karar verildi.

Borsa İstanbul iki kişi için yatırımcı bazında önlem aldı. Avrupa Yatırım Holding hissesinde işlem yaptıkları tespit edilen sanrıcılar Aref Ghafouri ve Eren Çayır’a, “Açığa Satış ve Kredili Mevduat İşlemleri Yasağı”, “Brüt Takas” ve “İnternet Üzerinden Emir İletimi Kısıtlaması” bir arada uygulanacak. ay.

PAYI YÜZDE 567 ARTIRDI

27 Nisan 2023 tarihinde Borsa İstanbul’da işlem gören Avrupa Yatırım Holding hissesinde yukarı yönlü hareket yaşandı. Hissenin yükselişini tetikleyecek özel bir durum veya açıklama bulunmamakla birlikte hisse 27 Nisan 2023’te 13,10 liradan yükselmeye başladı. Dün itibari ile hisse 88,55 lira seviyesini gördü. Böylece stok yaklaşık iki ayda yüzde 576 arttı. Hızlı yükseliş Borsa İstanbul’un dikkatini çekti.

Konuyla ilgili Borsa İstanbul’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Yönerge’nin 6. maddesinde belirtilen emir ve işlemler nedeniyle Avrupa Yatırım Holding A.Ş. Borsa İstanbul Pay Piyasası emir ve süreçlerine ilişkin olarak 22/06/2023 tarihinden itibaren 1 ay süreyle “Satış ve Kredili Mevduat İşlemlerinin Yasaklanması”, “Brüt Takas” ve “Online Emir İletiminin Kısıtlanması” tedbirleri uygulanacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu