Ekonomi

Canon ve TOÇEV’den Mardinli gençlere fotoğraf eğitimi

İlki geçtiğimiz yıl Ankara’da gerçekleştirilen proje, bu kez TOÇEV iş birliğiyle Mardin’de 15 genç yetenekle buluştu. Gençlere yaratıcılıklarının ne kadar sınırsız olduğunu fotoğraf aracılığıyla gösteren Gençlik Programı, bu bağlamda gerekli eğitim ve donanımları sağlıyor.

Program, başlangıcından bu yana Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’da 37’den fazla sivil toplum kuruluşu aracılığıyla maddi durumu yetersiz olan 6 binden fazla gence ulaştı. 29 Ocak’ta başlayıp 4 Şubat’ta sona erecek program kapsamında 15 gence, spor fotoğrafçısı Mesut Şen tarafından 5 gün boyunca fotoğraf makinesi, lens, flaş ve aksesuarların uzman kullanımına ilişkin teorik ve uygulamalı eğitim verilecek. . Eğitimin ardından gençler öğrendiklerini pratiğe dökme fırsatı bulacak, Mardin’in tarihi kent dokusunu gezerek kendi bakış açılarından hikayeye dönüştürecek.

Canon Gençlik Programını Türkiye’nin değerli sivil toplum kuruluşu TOÇEV ile hayata geçirmekten mutluluk duyduklarını belirten Canon Avrasya Ülke Müdürü Alexandre Emeryk, “Fotoğraf çekmek demek, bir eylemi olduğu kadar bir hikayeyi de anlatabilmek, hissedebilmek ve görselleştirebilmek demektir. tek bir kare. “Geçtiğimiz yıl Ankara’da gerçekleştirdiğimiz projemizin sonuçları hem bizi hem de gençleri çok mutlu etti” dedi.

“1,5 ay boyunca online eğitim verilecek”

Fotoğrafçılığın gençlerin dünyayı kendi bakış açılarından özgürce sergilemelerine olanak sağladığını belirten TOÇEV Yönetim Kurulu Başkan Vekili Betül Mermertaş, gençlerin yaşam becerilerini geliştirmeleri, hayal güçlerini genişletmeleri ve yeni şeyler keşfetmeleri için sunulan bu girişimlere değer verdiklerini ve destek verdiklerini belirtti. Hobiler.

Bu yıl Mardin’de genç yeteneklerle bir arada olduklarını belirten Betül Mermertaş, proje kapsamında 1 haftalık teorik ve pratik eğitimin ardından 1,5 ay boyunca online eğitimlerin devam edeceğini ve bunun sonucunda öğrencilere eğitim vereceklerini belirtti. bir katılım belgesi. Program çerçevesinde Mardinli gençlerle bir araya gelen spor fotoğrafçısı Mesut Şen, bu projenin sadece bir eğitim programı değil aynı zamanda gençlerin hayatında önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu