Haber

CHP Sanayi ve Teknoloji Politikaları Genel Başkan Yardımcısı Pınar Uzun kimdir, kaç yaşında, nereli, nerede milletvekili?

Genel Sekreterlik görevine İzmir’e Tunç Soyer’in yerine adı geçen Selin Sayek Böke getirilirken, CHP Sanayi ve Teknoloji Politikaları Genel Başkan Yardımcısı Pınar Uzun atandı. Kimdir, kaç yaşında, nereli, nerede milletvekili? Merak edildi. Detaylar burada…

CHP SANAYİ VE TEKNOLOJİ POLİTİKALARINDAN SORUMLU BAŞKAN YARDIMCISI KİMDİR PINAR UZUN, YAŞI KAÇ, NERELİ, MEP NERELİ?

1991 yılında İstanbul’da doğan Pınar Uzun, lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nde tamamladı. ekonomi Despotik çalışma rejimleri üzerine araştırmalarını sürdürmektedir. Bahçeşehir Üniversitesi Bankacılık ve Finans bölümünde tezli yüksek lisansını tamamlıyor. Enflasyonun düşük gelirli grupların finansal kırılganlığı ve algılanan yoksulluğu üzerindeki etkisini inceliyor ve bunun banka kredileriyle ilişkisini inceliyor.

2006 yılında CHP Kadıköy ilçe teşkilatında aktif olarak başladığı siyasi hayatında öğrenci örgütleri alanında faaliyet gösterdi ve 2015 yılından 2017 yılı ortalarına kadar yapılan parti içi seçimle birlikte Kadıköy Gençlik Teşkilatı Başkanlığı görevini yürüttü. Öğrenci Teşkilatlarından Sorumlu Gençlik Teşkilatı Başkan Yardımcılığı görevinden sonra. İstanbul’daki üniversitelerden paydaşların katılımıyla Kadıköy’de bir üniversite çalıştayı düzenledi.

2007, 2011, 2015 genel seçimleri, 2009 ve 2014 yerel seçimleri ile 2007, 2010, 2017 referandumlarına gençlik örgütleri kapsamında katıldı. oySahadaki çalışmalarında bir misyon üstlendi.

36. Olağan Kongre ve 37. Olağan Kurultayda Parti Meclisi Üyeliğine seçilerek 2018 genel seçimi ve 2019 yerel seçimlerinde bu bağlamda çalışmalarını yürütmüştür. İstanbul’daki çalışmalarının yanı sıra 2019 yerel seçimlerinde Tekirdağ, Elazığ ve Edirne illerinde görev aldı. Heyet, şeker fabrikalarının kapatılmasına karşı ilgili tüm illerde heyet ile birlikte çalışmış olup, Doğu çalışmaları kapsamında Elazığ, Tunceli, Malatya ve Erzincan illerinde de çalışmalarını sürdürmektedir. 37. Dönem Parti Meclisi Üyesi olarak görevine devam etmektedir.

Dezavantajlı çocuklar adına gönüllü olarak çalışan Uzun, örgün eğitime tabi bazı öğrenci gruplarına gönüllü öğretmenlik yapıyor ve fırsat eşitsizliğine karşı düzenlenen sosyal projelerde de aktif olarak yer alıyor.

12 yıldır aralıksız sürdürdüğü kadınların toplumsal, siyasal ve ekonomik mücadelelerini merkeze alan gençlik örgütlenmesi uygulamalarını ve siyasal faaliyetlerini 2018 yılından bu yana Parti Konseyi Üyesi olarak sürdürüyor.

andirin-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu