Haber

CHP’li milletvekilleri Kemal Kılıçdaroğlu’na destek için imza attı

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, CHP TBMM Grubu’nun 130 milletvekilinden 95’i olarak hafta sonu yapılacak 38. Olağan Kurultay’ında Kemal Kılıçdaroğlu’na destek için imza attıklarını söyledi.

Akbulut, bir grup CHP’li milletvekiliyle Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

Askeri darbeler gördü; Kapatılmaya çalışılan, susturulan, sindirilen ancak her seferinde ayakta kalmayı başaran bir partinin geçmişine, hafızasına, geleneğine ve kararlılığına sahip olduklarını anlatan Akbulut, partisinin yenilenen organizasyonlarıyla yenilenme sürecine başladığını belirtti.

Akbulut, “Yenilenmenin teşkilatımızı güçlendirecek, güven bağlarımızı güçlendirecek, sosyal demokratların birliğini koruyacak bir rotada ilerlemesi kaçınılmazdır. CHP, altı oku ve programlarıyla yoluna devam eden bir çizgidedir. Sosyal demokrasinin evrensel ilkeleriyle mücadele edin.” dedi.

Genel seçim sonuçlarını hatırlatan Akbulut, sözlerine şöyle devam etti:

“Seçim sonuçlarını ‘lider merkezli bir fırsat penceresi’ olarak görmüyoruz. Seçim sonuçlarının sorumluluğunu sadece CHP’mizin Önderine yüklemenin adalet terazisinden sapma ve analiz edememe olduğunu düşünüyoruz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da tüzük kurultayı ile yenilenme atağının devam edeceğinin sinyalini verdi. Halkçı belediyeciliği temsil eden yerel yönetimlerdeki hizmetlerimizi, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde başarıyla sürdürerek hizmetlerimizi pekiştirmek ilk hedefimizdir. Genel Başkanımız, 2019 yılında olduğu gibi. Odak noktamız ülkemizin tüm il ve ilçelerinde partimize yeni belediyeler kazandırmaktır.

Birbirimizle kavga edecek vaktimiz yok ama fikir zenginliğimizle güçlenecek bir partimiz var. Yenilenme süreci parçalanarak değil, birleşerek gerçekleşecektir. Bizler 95 milletvekili olarak tarihten gelen gücümüzle, Ulu Önderimiz ve Ebedi Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere miras bıraktığı partimizin yenilenme sürecinin Genel Başkanımızın liderliğinde gerçekleştirilebileceğini görüyoruz. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu; “Sayın Kılıçdaroğlu’nun bilgi, tecrübe ve tecrübesiyle öncülük ettiği yenilenme sürecine tam destek veriyoruz.”

CHP 38. Olağan Kurultayı’nın hafta sonu yapılacağını hatırlatan Akbulut, “CHP Büyük Millet Meclisi Grubu’nun 130 milletvekilinden 95’i olarak hafta sonu yapılacak 38. Olağan Kurultayımıza Kemal Kılıçdaroğlu’na destek imzası attık. ” söz konusu.

Öte yandan CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, imza atan 95 milletvekilinden bazılarının yurt dışı ve şehir dışındaki görevleri nedeniyle toplantıya katılamadıklarını kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu