Ekonomi

“Elon Musk karmaşık bir durum başlattı” – Jefferies

Analistler bir mali raporda “Finansal analistler Elon Musk’un karmaşık bir durumu başlattığını kaydetti” diye yazdı.

Yatırım şirketi Jefferies, şirketin İcra Konseyi Lideri Elon Musk’un mevcut yüzde 13’lük oy gücünün yüzde 25’e çıkarılmaması halinde Tesla Inc.’in Tesla’dan bağımsız olarak yapay zeka uzmanlığı oluşturmayı düşüneceğini açıkladı. (TSLA) için tarafsız yatırım tavsiyesini 225,00$ hedef fiyatıyla sürdürdü.

Jefferies, “Musk’un eylemleri, kısa vadede değerleme düşüşü ve daha fazla fiyat istikrarsızlığı olasılığını artırıyor” diye ekledi.

Musk’ın sosyal medyadaki kamuoyuna yaptığı açıklamanın ardından Jefferies, yatırımcıların Elon Musk’un şirket yönetimine ve hissedarlara yönelik misyonuna karşı kayıtsız tavrını da içeren son davranışlarını yeniden değerlendirebileceklerini öne sürüyor.

Yatırımcılar ayrıca Tesla’nın, özellikle Twitter’ı satın almadan önce mevcut hissedarların zararına yeni hisseler ihraç ederek elde ettiği sermayeyi verimsiz kullanma geçmişini ve son iki yılda Tesla’nın stratejisi ve ürün geliştirmesine ilişkin tartışmalı kararlarını da göz önünde bulundurabilir.

Bu sorunlara rağmen Jefferies, Tesla’nın yapay zeka yeniliklerinin şirket içinde kalmasını sağlamak için özel olarak tasarlanmış yeni bir yönetici tazminat planı önerebileceğini ve kurumsal yönetim için bir zorluk yaratabileceğini düşünüyor. Şirketin 2023 mali yılına ilişkin mali performansı ve 2024 yılı varsayımı 24 Ocak’ta açıklanacak.

Tesla Inc. hisseleri Çarşamba sabahı piyasa öncesi seansta %2,48 düştü.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, çevrilmiş ve bir insan editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

habertusba.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu