Teknoloji

Energizer Çocukları Koruyacak Yeni Teknolojisini Tanıttı

Pil alanında önde gelen markalardan Energizer, çocukların pil yutmasına yönelik geliştirdiği yeni teknolojisini duyurdu. İşte konuyla ilgili detaylar.

Energizer, farklı pil çeşitleri ile pazarın önde gelen markalarından birisi. Yıllardan beri küçük çocukların pilleri yutma sorununun önüne geçilemezken şirket bu konuda yeni bir teknolojiyi tanıttı. Yeni pillerinde bu teknolojiyi kullanan Energizer, pil yutma konusunda ciddi bir önlem geliştirildiğini duyurdu.

Energizer Teknolojisi Sorunu Çözebilecek mi?

Energizer, pillerin çocuklar tarafından yutulması sonrasında ailelerin bilgilendirmesini sağlayacak bir teknoloji geliştirdi. Pillerde uygulanan bu teknolojiler testlerde de istenen sonuçları verince yeni modeller piyasaya sürüldü.

Energizer Çocukları Koruyacak Yeni Teknolojisini Tanıttı

Geçtiğimiz gün tanıtımı yapılan yeni teknolojilerde her şeyi ağzına götüren çocukların pillere karşı koruması hedefleniyor. Zaman zaman çocukların hayatlarını kaybetmesiyle sonuçlanan bu kötü durum, şimdi Energizer ile önlenebilir durumda.

Yeni Teknoloji Nasıl Çalışıyor?

Pilde özel bir teknoloji kullanan şirket, tükürük ile pil yüzeyinin buluşması sonrasında boya salan bir yapı kullandı. Böylece bebekler pilleri alarak ağızlarında oynamaya başladığı andan itibaren el ve ağız bölgeleri boyanmaya başlanacak. Çocukların pilleri yutmadan dahi öğrenilmesini sağlayacak teknoloji, ailelerin önlem almasını sağlayacak. Pillerin yutulması sonrasında da salınan boya ailelerin çocuğunun pil yuttuğunu anlamasını sağlayacak. Toksik olmayan acı bir tat ile geliştirilen bu boya, çocuklar için herhangi bir tehlike içermiyor. Çocukların pili tatmak istemesi sonrasında acı tat alarak pili bırakmasını da sağlayabilecek bu teknoloji şu ana kadar olumlu dönüşler aldı.

Renk uyarıcı teknoloji olarak adlandırılan bu teknoloji, pillerin sıvı ile teması halinde boya salması esasına dayanıyor. Bu da pillerin sıvı ile temasının istenmediği alanlarda da Energizer pillerinin kullanılmasının önünü açıyor. Şirket açıklamasına göre zararlı olmayan küçük miktarda boyanın kullanıldığı pillerin bu boyası diş fırçalama ya da ağzın su ile çalkalanması sonrasında geçiyor.

haber-bunyan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu