Haber

Etki çevreleri ve The Purest Solutions işbirliğiyle Gökçeada’nın ilk plastiksiz festivali gerçekleştirildi.

IMPACT VAKFI ÇEVRELERİNDEN PLASTİKSİZ ADA İÇİN ‘IMPACT’ ÇAĞRISI

UNDP’nin GEF Küçük Destek Programı (SGP) ve Turkuaz Sahili Çevre Fonu Türkiye (TCEF) tarafından desteklenen Etki Çevreleri Vakfı tarafından “Plastiksiz Gökçeada ve Gökçeada’nın Çevresel Sürdürülebilirliğini Sağlayacak Güçlendirme Projeleri” En Saf Çözümler Türkiye’ye tanıtıldı. kurumsal katkılarıyla 17 Haziran’da Gökçeada’da düzenlenen Plastiksiz Festival ile kamuoyuna duyuruyor. Plastiksiz Gökçeada Projesi’nin tüm paydaşlarının bir araya geldiği toplantıya sivil toplum kuruluşları, iş dünyası, girişimciler ve akademisyenler katıldı. Dünya Çevre Haftası’nın bu yılki “#BeatPlasticPollution/End Plastic Pollution” davetinin vurgulandığı etkinlikte, döngüsel ekonomiye geçiş analizleri de konuşuldu.

Etki Çemberleri Vakfı, etkiyi ortak aklın, ağların ve bağların sağladığı, birlikte çoğalan ve bütünleyen onarıcı bir etki olarak görür. Vakıf, multidisipliner çalışma ortamları ile sorunları, bir değişim teorisi oluşturarak ve etkiyi göstergelerle tanımlayarak analiz eder. Mübadele teorisi, bir bağış, topluluk yatırımı veya ekonomik veya çevresel model süreci hazırlamak için rehberlik sağlar.

Turkuaz Sahili Çevre Fonu (TCEF), Gökçeada’da UNDP merkezli “Pozitif Dönüşüm Etkisi Olan Plastiksiz İşletmeler: Plastiksiz Gökçeada” projesine de katkıda bulunuyor ve ikinci bir proje ile yerel toplumdaki kadınlar ve gençler sosyal çevreyi tanıyor. girişimcilik ve sürdürülebilir ekonomik yeterliliğe katkıda bulunmak. adanın korunmasına atölyelerle destek oluyor.

Döngüsel ekonomiyi inşa eden ve uygulayan üreticiler ve yerel işletmeler, adada TPS temelinde düzenlenen ilk Plastic-Free Festivaline katılarak sağduyu ve yeni sürdürülebilir yetkinliklerin kazanılmasına yönelik atölye çalışmaları ile kolektif bir alan yaratıldı. Projeye destekçi olarak katılan TPS’nin kurucusu Hazal Evliyaoğlu, kozmetik sektörünün diğer farklı departmanlar ve paydaşlarla kesişim noktalarını üretim süreçlerinde yönetirken, bireysel ve kurumsal gönüllülüğü de bünyesine katarak etki alanını genişletiyor. grup arkadaşlarıyla birlikte sürece dahil olur. Model, projelere destek olmak isteyen diğer kurum ve kişileri çevrelere davet ederek ilerliyor ve çember sürekli genişliyor.

UNDP GEF SGP, alana fon aktarırken, teknik ve amaca yönelik çevre projelerinin oluşturulmasına, paydaşlarla etkileşimli, kalıcı etki üreten sistemlerin kurulmasına ve yenilikçi yaklaşımların geliştirilmesine öncelik veriyor. Turkuaz Sahili Çevre Fonu (TCEF), desteklediği projelerde çevrenin bütüncül olarak korunmasına ve restorasyonuna özen gösterirken, projelerdeki tüm adımların gerçekçi sürdürülebilirlik uygulamaları ve bilimsel verilerle uyumlu olmasına değer veriyor.

Aylin Gezgüç: “Artık tek kullanımlık plastik kirliliğine son!”

Plastiksiz Gökçeada Projesi Lideri, Etki Çemberi Vakfı Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Aylin Gezgüç, 2050 yılına kadar okyanuslarda kütlece balıktan çok plastik olacağının varsayıldığını hatırlatarak, “Akdeniz’e günde sadece 144 ton plastik bırakan bir ülkeyiz ve maalesef bu alanda diğer ülkeler arasında ilk sıradayız. Plastiksiz dönüşümü sağlamak için Plastiksiz Gökçeada Projesi’ni başlattık.” işletmelerde ve adanın biyoçeşitliliğini ve sürdürülebilirliğini desteklemek için.Bu alanda etkin bir çaba için tek kullanımlık plastikler bir an önce yasaklanmalıdır.Plastiksiz Gökçeada’da kafe, restoran ve otellerle çalışıyoruz: Plastiksiz İşletmeler ve Pozitif Dönüşüm çünkü kullanıcılara yol gösterecek, birbirlerine ilham verecek ve tedarikçileri yeşil işler yapmaya teşvik edecek bir role sahip olduklarını görüyoruz.Siz Devasınız yoksa çaresizsiniz.”

Plastik kullanımının yasaklanmasında yerel yönetimlere ve politika yapıcılara çok değerli sorumluluklar düştüğünü vurgulayan Gezgüç, şöyle devam etti: “Influence Circles Vakfı’nın UNDP Küresel Çevre Fonu ve Turkuaz Sahili Çevre Fonu Türkiye (TCEF) tarafından desteklenen The Purest Solutions’ın kurumsal gönüllülüğü. ortaklık modeliyle katkı sağladığı “Plastiksiz İşletmelerle Etki Pozitif Dönüşüm Projesi” kapsamında bugün davet yaparak herkesi değişime ortak olmaya davet ediyor.

Gökçeada’da çalıştığımız cilt bakım ürünleri üreticisi The Purest Solutions’ın (TPS) hayvanlar üzerinde test edilmeyen, hayvansal içerik içermeyen, paraben, alkol, esans, boya içermeyen doğa dostu bir marka olduğunu belirten . İnsanlığı uluslararası boyuta taşıyan The Pure Solutions’ı (TPS) projemizde aramızda görmekten hem mutluluk hem de gurur duyuyoruz.”

Etki Çevreleri Vakfı Hakkında:
Etki Çemberleri Vakfı, Küresel Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini (SKH) destekleyen iş birliği modelleri geliştirmek, sosyal girişimcilik ruhunu yaymak ve herkesi liderliğe davet etmek amacıyla kurulmuştur. Vakıf, etki odaklı işbirlikleri kurarak, bir çemberin etrafındaki herkesin benzersiz katkısına alan açar. Sosyal ve biyolojik çeşitliliği anlamak ve korumak için çalışır. Vakıf, sorunlar etrafında birleşen çevrelerden oluşuyor, bu çevreler kimseyi çemberin dışında bırakmama ideolojisi ile çalışıyor. Sivil toplum, özel sektör, akademi ve kamunun zorluklar etrafında bir arada bulunması değerlidir. Çünkü daha yaşanabilir bir dünya hep birlikte tasarlarsak mümkün!

En Saf Çözümler Hakkında:

En saf çözümler, tüketici alışkanlıkları ve ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilmiş, problem odaklı sonuçlar sunan dermokozmetik markasıdır. Sektöründe lider, çevresel ve sosyal sorumluluklarını yerine getirmeye kararlı bir kuruluş olarak faaliyet gösterirken, daha iyi bir dünyaya ulaşmanın etki gücünün doğru yönlendirilmesi ile mümkün olduğunun bilincindedir. Bu bilinç doğrultusunda marka, sürdürülebilirliği iş stratejisinin temel modülü olarak konumlandırıyor ve tüm faaliyetlerimizi şekillendirirken doğaya ve topluma saygı ilkesiyle hareket ediyor. Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen 17 sürdürülebilir kalkınma hedefinin ortasında yer alan Hedeflere Katılım amacı doğrultusunda paylaşarak etkinin büyüyeceğine inanıyor ve herkesi bu eylem çağrısına davet ediyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

habertermal.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu