Haber

FIFA Kadınlar Dünya Kupası öncesinde Yeni Zelanda’da çekim

– Avustralya ve Yeni Zelanda’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası bugün oynanan maçlarla başladı. Yeni Zelanda’daki olaydan önce Auckland şehir merkezinde silahlı bir silahlı saldırı gerçekleşti. Futbol takımlarının kaldığı otelin yanındaki şantiyeye baskın düzenleyen silahlı saldırganın 2 işçinin ölümüne neden olduğu, saldırganın etkisiz hale getirildiği belirtildi. Yeni Zelanda ile Norveç arasında oynanacak maç öncesi bir dakikalık mola verildi.

32 takımın ilk kez mücadele edeceği dev düzenlemenin ilk gününde Yeni Zelanda – Norveç ve Avustralya – İrlanda Cumhuriyeti müsabakaları yapılacak. Yeni Zelanda’da örgüt öncesi Auckland şehir merkezinde silahlı saldırıda 2 kişi öldü, biri polis 6 yaralı Auckland Hastanesi’ne kaldırıldı. Polis, saldırganın etkisiz hale getirildiğini söyledi.

INFANTINO: GEREKLİ GARANTİLERİ ALDIK Olayın ardından FIFA Lideri Gianni Infantino, FIFA Genel Sekreteri Fatma Samoura, Spor Bakan Grant Robertson bir toplantı yaptı. Silahlı akının ardından Yeni Zelandalı yetkililerin çalışmalarını takdir ettiğini ifade eden FIFA Lideri Gianni Infantino, “Yeni Zelanda’daki FIFA Kadınlar Dünya Kupası’na katılan takımların ve taraftarların güvenliği ve güvenliği konusunda en başından beri sürekli iletişim halindeyiz ve Spor Bakanı Grant Robertson ile iletişim halindeyiz. Gerekli güvenceleri aldık. FIFA hayatını kaybedenlerin ailelerine en derin taziyelerini sunarken, düşüncelerimiz ve dualarımız bu trajik olayda yaralananlarla birlikte.” Etkinlikten sonra verdikleri destek için FIFA’ya teşekkür ederiz. Bu etkinliğin FIFA Kadınlar Dünya Kupası turnuvasıyla hiçbir ilgisi yoktur ve hiçbir ulusal güvenlik kaygısı yoktur. Turnuvanın güvenliği konusunda FIFA yönetimine gerekli güvenceleri verdik. FIFA Kadınlar Dünya Kupası’na ev sahipliği yapmamızla ilgili kapsamlı bir güvenlik planı var. Olayla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. Öte yandan Yeni Zelanda ve Norveç’in ortasında maç öncesi birer dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

NE OLDU?

Yeni Zelanda Başbakanı Chris Hipkins’in Auckland şehir merkezinde yerel saatle 07:23’te meydana gelen silahlı saldırıyla ilgili açıklamasına göre, polis Auckland’ın merkezindeki Queen Street’in altında bulunan bir binaya silahlı saldırı ihbarı aldı. Saat 07.34’te polis ve 4 dakika sonra ülkenin riskli olay müdahale birimi Silahlı Suçlular Timi olay yerine geldi. Ayrıca ambulans ilk müdahale ekipleri de kısa sürede olay yerine geldi. Olayda 2 kişi hayatını kaybetti, biri polis olmak üzere 6 kişi yaralandı. Yaralılar Auckland Hastanesine kaldırıldı. Polis, saldırganın da öldüğünü doğruladı.

“Yetkililerin değerlendirmesi ulusal güvenlik riskinin olmadığı yönünde. FIFA Dünya Kupası başlamak üzereyken tüm gözler Auckland’da. Hükümet bu sabah FIFA organizatörleriyle görüştü ve turnuva planlandığı gibi devam edecek. Daha geniş bir ulusal güvenlik tehdidi olmadığını yinelemek isterim. Bu bireysel bir “Aucklandlılar ve dünyanın dört bir yanındaki izleyiciler, Polisin tehdidi etkisiz hale getirdiğinden ve olaya karışan başka kimseyi aramadığından emin olabilir. Yeni Zelandalıların güvenliği bizim önceliğimizdir.”

– İstanbulhaber-cinarcik.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu