Ekonomi

Gürcistan’ın Trabzon Başkonsolosu ile Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Arasında İşbirliği Toplantısı

Gürcistan’ın Trabzon Başkonsolosu Nikoloz Iashvili’nin resepsiyonunda konuşan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, iki ülke arasındaki ticaretin daha da artırılması ve geliştirilmesi için işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

Yaklaşık iki ay önce göreve başlayan Gürcistan’ın Trabzon Başkonsolosu Nikoloz İashvili, bölge illerine yaptığı ziyaretler kapsamında Samsun TSO’yu ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ile görüştü. Samsun TSO Yönetim Kurulu Üyeleri Kerem Tüfekçi ve Erkan Malkoç’un da hazır bulunduğu ziyarette, iki ülke arasındaki tarihi, kültürel ve ticari ilişkiler ele alınarak görüş alışverişinde bulunuldu. Ziyarette Nikoloz İashvili ve Murzioğlu, Sarp Gümrük Kapısı’nda özellikle tır geçişlerinde yaşanan sıkışıklığın giderilmesi konusunda da fikir alışverişinde bulundu.

Murzioğlu: “Hızlı geçiş sağlanmalı”

Ziyaretinden dolayı Konsolos Nikoloz İashvili’ye teşekkür eden Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun’un ekonomisi, sanayisi ve ihracat potansiyelinin yanı sıra öne çıkan kolları hakkında bilgiler verdi. Murzioğlu konuşmasında Samsun’un alternatif üretim ve hizmet altyapılarıyla potansiyeli oldukça yüksek bir şehir olduğunu belirterek, “Samsun sanayi altyapısı, sağlık yatırımları, turizm ve turizmi ile Karadeniz Bölgesi’nin en değerli ve en büyük şehridir. Türkiye’de sadece birkaç ile sınırlı olan hava, kara, deniz ve demiryolu ulaşım sınırlarıyla Samsun lojistik şehir konumundadır.İki ülke arasındaki ticari ilişkiler zirvededir.Çok sayıda il bulunmaktadır. ülkelerimiz arasındaki bağları güçlendirmek için daha fazla fırsat. Geçmişten gelen bağların güçlendirilmesi bizim için çok değerli. Sarp Sınır Kapısı Şu anda en fazla giriş ve çıkışa sahip en etkili sınır kapımızdır. Ancak çok uzun kuyruklar var, özellikle tır geçişleri için. Sarp Gümrük Kapısı’nda hızlı geçiş sağlanmalı. Bu sınır kapısının genişletilmesi için büyük çaba harcıyoruz. Oda olarak iki dost ülke arasındadır. Başta ekonomi olmak üzere her alanda ilişkilerimizi daha ileriye taşımak için elimizden geleni yapmaya hazırız. İşbirliklerinin her iki ülke halkına değerli katkılar sağlayacağına inanıyorum. “Samsun Ticaret ve Sanayi Odası olarak dostluk temelinde her türlü iş birliğine açık olduğumuzu bir kez daha vurgulamak isterim” dedi.

Yaşvili: “Konunun takipçisiyiz”

Samsun’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Gürcistan’ın Trabzon Başkonsolosu Nikoloz Iashvili, Türkiye ile Gürcistan arasındaki ilişkilerin daha da güçlendirilmesi için çalışacaklarını vurguladı. Yaşvili, Sarp Sınır Kapısı’ndaki yoğunluğun farkında olduklarını belirterek, konunun takipçisi olduklarını söyledi. Iashvili, konuşmasında iş birliği mesajı da vererek, “Oda olarak iki ülke arasında gerçekleştireceğiniz projelere yardımcı olmaya hazırız.” dedi.

Ziyaret, karşılıklı hatıra alışverişinin ardından sona erdi. -SAMSUN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu