Haber

İBB Başkanı İmamoğlu’na hakaret davası

Bayrampaşa Halk Pazarı’nı ziyaret ederek İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşen hal esnafı Mehmet Özdemir, hakaret davası açtı. Özdemir, Cumhurbaşkanlığı’nı kazanmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, “Benim için Cumhurbaşkanı 2. Abdülhamid, çünkü o dimdik duran, yolundan şaşmayan bir liderdir. Tam da böyle bir lidere ihtiyacımız var” dedi.

Geçtiğimiz haftalarda Bayrampaşa Halk Pazarı’nı ziyaret eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, terör örgütü Mehmet Özdemir’i eleştirmişti.

DALDIRMA İÇİN TALEP EDİLDİ

İddiaya göre İmamoğlu, Özdemir’in yanına gelerek, “Sen ahlaksızsın, ahlaksızsın” diyerek hakaret etti. Bunun üzerine Özdemir, avukatları aracılığıyla İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na hakaret davası açtı.

“DAVAMIZIN TAKİPİNİ YAPIYORUZ”

25 yıldır çarşı esnafı olduğunu ifade eden Mehmet Özdemir, “Gerekeni yaptık ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu mahkemeye götürdük, davamızın peşindeyiz. Bana hakaret ettiği için sürecimiz devam ediyor. Çok sayıda vatandaş yanıma geldi. Dik duruşum için beni tebrik ettiler, aradılar, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan kazanana kadar tebrik ettiler. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın galibiyetinden çok memnun kaldım. Benim için ikinci Cumhurbaşkanı Abdülhamid Han’dır. Çünkü dimdik duran, yolundan şaşmayan bir başkandır. Tam da böyle bir lidere ihtiyacımız var. Birileri gelip benimle fotoğraf çektirdi.” dediler. Hala böyle yiğitlerin olduğunu söylediler. Ben piyasadayken gençler yanıma geldi. Benim çıkışım nedeniyle AK Parti’ye oy vereceğini söyledi.

ÖMER HALIS DEMİR’İ ANDI

Olayı anlatan Özdemir, “Pazardaydım, Büyükşehir Belediye Başkanı geldi. Kendisine ‘PKK’nın yanında olup onlarla yürüyenler tezgahıma gelemez’ dedim. Ben bir Anadolu çocuğuyum, şehitlerin gazilerin arkasındayım, dedim, ’30 kurşun yiyen şehit Ömer Halis Demir’e vicdanınız yok mu’ dedim.

AYRICA MADDİ VE MADDİ ZARAR DAVASI AÇACAKLAR

Avukat Yunus Kurt, müvekkilinin haklarını sonuna kadar koruyacaklarını belirterek, “Bilindiği üzere müvekkilimiz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından pazar yerinde hakarete uğramıştır. Gerekli mercilere şikayette bulunduk. Takip ediyoruz. Hukuki sürecin ve şikayetimizin arkasındayız. Hakaret davasının ardından maddi ve manevi tazminat davası da açılıyor. Onu da açmayı planlıyoruz. Elbette yargı kararını bu süreçte verecektir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu