Haber

İtalya Başbakan Yardımcısı: Gazze gelecekteki Filistin devletinin bir parçası olmalı

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Gazze’nin gelecekteki Filistin devletinin bir parçası olması gerektiğini, İsrail-Lübnan hattında görev yapan Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) gibi bir BM varlığının bulunduğunu söyledi. Geçiş aşamasında sınır bölgede olabilir.

Tajani, Brüksel’de düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları toplantısı öncesinde basın mensuplarına toplantı gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına değinen Tajani, “Gazze, gelecekteki Filistin devletinin bir parçası olmalıdır. Onu yönetecek tek meşru yapının Filistin Ulusal Otoritesi olduğuna inanıyoruz. Doğal olarak onun da kendini değiştirmesi ve modernleştirmesi gerekiyor. BM’nin de geçiş aşamasında olabileceğini, aynı şekilde “İsrail ile Hizbullah sınırında olduğu gibi geriye kaymayı önlemek için UNIFIL tipi bir varlık olabilir.” dedi.

“İtalyan Jandarma’yı göndermek üzereyiz”

Başbakan Yardımcısı Tajani, talep edilmesi halinde üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını belirterek, “İtalyan Jandarma’yı göndermek üzereyiz. İtalya, Orta Doğu’daki güvenilirliğiyle iki devletli çözümde rol oynayabilir.” söz konusu.

İtalya’nın Gazze’deki sivil halka yardım konusunda ön saflarda yer aldığını belirten Tajani, İtalya’da yaralı Filistinli çocukları tedavi etmeye hazır olduklarını da vurguladı.

Tajani, bugünkü toplantının gündeminde İtalya, Almanya ve Fransa’nın Orta Doğu’daki gelişmelere ilişkin ortak sunduğu bir belgenin yer aldığı bilgisini paylaştı.

Antonio Tajani, ayrı ayrı ele aldıkları Ukrayna meselesinde İtalya olarak her alanda desteklerini sürdürmek istediklerini kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu