Ekonomi

Pazar sonrası faaliyetler: Amazon, AMD, Starbucks, Pinterest ve diğerleri

Mesai Sonrası Hisse Hareketleri:

Amazon (NASDAQ:AMZN), şirketin ilk çeyrek için finansal analistlerin tahminlerini aşan hisse başına kazanç ve gelir bildirmesinin ardından %2,6 oranında artış gösterdi. Yatırımcılar, şirketin ikinci çeyrek için öngörülenden daha zayıf satış tahminini görmezden gelmeyi tercih etti.

Advanced Micro Devices (AMD (NASDAQ:AMD)), yarı iletken şirketinin piyasa analistlerinin yüksek beklentilerini karşılamayan ikinci çeyrek gelir tahmininde bulunmasının ardından %3 oranında değer kaybetti.

Starbucks (NASDAQ:SBUX), en az bir yıldır açık olan mağazalarındaki satışların düştüğünü bildirdikten sonra %11’lik bir düşüş yaşadı ve bunun sonucunda ikinci çeyrek için beklenen mali hedefleri karşılamayan kazanç ve gelir elde etti. Hem Kuzey Amerika hem de Uluslararası segmentler karşılaştırılabilir satışlarda beklenmedik düşüşler yaşadı.

Pinterest (PINS), sosyal ağ hizmetinin ilk çeyrek için tahminleri aşan hisse başına kazanç ve gelir açıklamasının ardından %18 oranında yükseldi. Şirket ayrıca analistlerin beklediğinden daha iyimser bir gelir tahmini yaptı.

Skyworks Solutions (SWKS), şirketin üçüncü çeyrek için daha zayıf bir görünüm öngörmesinin ardından %5’lik bir düşüş yaşadı ve bunu mobil ürünlerine olan talebin azalmasına bağladı.

Canopy Growth (CGC), Uyuşturucuyla Mücadele İdaresi’nin (DEA) esrarın sınıflandırılmasında daha düşük riskli bir madde olarak yansıtacak bir değişiklik önerme niyetinde olduğu haberinin ardından %2 artarak gün içi yükselişini %79’a çıkardı.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu