Haber

Polonya Savunma Bakanı: Seçim yılında daha fazla provokasyon beklemeliyiz

Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, bu yıl ülkede genel seçimlerin yapılacağını belirterek, “Özellikle seçim yılında daha fazla provokasyon beklemeliyiz. Polonya ordusu askerlerinin hizmeti sayesinde istikrarı bozmak mümkün olmayacak. ülkemizin doğusunda.” söz konusu.

Blaszczak, Polonya’nın Bialystok kentinde ordu mensuplarıyla bir araya geldi ve Belarus sınırındaki son gelişmeleri görüştü.

Toplantının “Ordunun Belarus provokasyonlarını püskürtmeye hazır olduğundan emin olmak için” düzenlendiğini kaydeden Blaszczak, “Özellikle seçim yılında daha fazla provokasyon beklemeliyiz. Polonya ordusu askerlerinin hizmeti sayesinde bu olmayacak. ülkemizin doğusunu istikrarsızlaştırmak mümkün olabilir.” dedi.

Blaszczak, sınır güvenliğinin güçlendirilmesi emrini verdiğini belirterek, “Bu tür provokasyonlara cevabımız, ülkenin doğusundaki asker sayısını artırmaktır” dedi. sözünü kullandı.

Polonya Savunma Bakanlığı’ndan 1 Ağustos’ta yapılan yazılı açıklamada, Belarus sınırındaki asker sayısının artırılmasına ve bölgeye savaş helikopterleri de dahil olmak üzere ilave kuvvet konuşlandırılmasına karar verildiği belirtilmişti.

Beyaz Rusya’da konuşlanmış Wagner’e ait bir misket avcı uçağı

Rus özel güvenlik şirketi Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin, Haziran ayında silah arkadaşlarıyla birlikte Rus yönetimine karşı silahlı bir isyan başlatmıştı. Ayaklanma, Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukashenko’nun müdahalesiyle sona erdi.

Prigojin’in Belarus’a gitmesinin ardından Wagner’e ülkeye yerleşme teklifinde bulunan Lukashenko, Belarus ordusunun Wagner savaşçılarının deneyimlerinden yararlanabileceğini kaydetti.

Wagner’in kurucusu Prigojin, 19 Temmuz’da bir grup paralı askerinin Belarus topraklarına geldiğini ve Belarus ordusunu eğittiğini bildirdi.

Belarus ordusunu “dünyanın ikinci ordusu” yapmaktan bahseden Prigojin, gerekirse yanlarında olacaklarını ifade etti.

saraykent-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu