Haber

Refakatsiz çocuklar için sorgulama ekranı açıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı refakatsiz çocuklar için harekete geçti…

Bu kapsamda bakanlık internet sitesinde sorgulama ekranı açıldı.

Sorgu ekranına entegre etme

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ALO 183 davet merkezi aracılığıyla kendilerine ulaşan tebligat, bilgi, fotoğraf vb. Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerin ardından kurulan sosyal medya takip birimi. Açılır sorgu ekranına entegre ettiklerinden bahsetmişti.

Çocuklar için bilgilere hızlı bir şekilde erişilebilir

Bakan Yanık, bugüne kadar elde edilen tüm bilgileri içerecek sorgulama ekranı ile daha hızlı ve aktif bir sonuç sağlayacaklarını kaydetti. “Bu kapsamda vatandaşlarımız artık bakanlığımızın internet sitesinde yer alan sorgulama ekranından gerekli bilgileri girerek refakatsiz çocuklara ilişkin bilgilere hızlı bir şekilde ulaşabilecek.”terimleri kullandı.

Çocukların bilgilerine ulaşmak için sorgulama ekranında iki farklı yöntemin olduğunu belirten Bakan Yanık, şunları söyledi:

Fotoğraflar eşleştiğinde bir liste oluşturulur

Çocukların bilgileri, fiziksel görüntüsü, saç rengi, göz rengi, doğum lekesi ve fotoğrafları gibi ayırt edici tüm özellikleri ile birlikte bir bilgi formu aracılığıyla kayıt altına alınmaktadır. Bu kayıtlar daha sonra TÜBİTAK tarafından hazırlanan ‘Deep Vision Yüz Tanıma ve Eşleştirme Sistemi’ne yüklenir. Sistemde fotoğrafların eşleşmesine göre liste oluşturulur. Sisteme girilen bilgiler fotoğraf kaydı ile birlikte kullanıcıya sunulur. Şimdi de Bakanlığımız internet sitesinde refakatsiz çocuklar için sorgulama ekranı açtık. Vatandaşlarımıza TC numarası veya ad soyadlarına göre arama imkanı sağlıyoruz. Sistem üzerinden yapılacak maçların ardından vatandaşlarımız gerekli başvuruları yapabilecek. Öte yandan çocuklarını bulamayanlar da bu ekrandan rapor bırakabilecek.

1314 çocuk ailelerine teslim edildi

Bakan Yanık, kullanılan sistemler ve il müdürlükleri aracılığıyla yürütülen çalışmalar sayesinde deprem bölgesinde bulunan bin 858 refakatsiz çocuktan bin 314’ünü ailelerine teslim ettiklerini söyledi.

Hastanede 451 çocuğun takip edildiğini belirten Yanık, 93’ünün bakanlığa bağlı çocuk kuruluşlarında tedavi altına alındığını söyledi.

Yanık, ‘Derin Görüş’ uygulaması ile toplam 206 çocuğun eşleştirildiğini belirterek, “105 çocuğun aileleri ile iletişimi sağlandı. Bu çocuklardan 51’i tedavi altında, 24’ü ise kurum bakımında, 50’si ise ailelerine/akrabalarına teslim edildi.”söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu