Haber

Tarım ve Orman Bakanlığı İç Kontrol Sistemi Eylem Planı Toplantısı Yapıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı İç Denetim Sistemi Eylem Planı çerçevesinde kurulan “İç Kontrol Birimi”nin gerekli iş akışları ve görev tanımlarının sağlanması amacıyla İl Müdürü Esra Uzun başkanlığında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. ve Bakanlık Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı talimatları oluşturulmuş ve güncel tutulmuştur.

İç denetim sistemi ile ilgili birim çalışanları, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ve Maliye Bakanlığı Kamu İç Denetim Standartları Tebliği kararlarına dayanarak, tüm şubelerin iç denetim birim yöneticileri, temel süreçleri revize eder, alt- şubelerin süreçleri, kritik denetim noktaları, performans göstergeleri. konularda bilgilendirildi.

Toplantıda konuşan Esra Uzun, “İl Müdürlüğü’nde iç kontrol birimi oluşturulmuş olup, bu birime ilişkin mevzuata uygun bir kurumsal şema oluşturularak kurumsallığın korunması ve işleyiş birliğinin sağlanması amaçlanmaktadır. Müdürlüğe bağlı birimlerin iş akışlarını, süreçlerini ve görev tanımlarını yapmak.”

Kamu iç denetim standartlarının beyanı ile birimin yönetim yöneticileri ve çalışanlarının iç denetime olumlu bakış açısına sahip olmaları, etik değerlere ve dürüst bir yönetim anlayışına sahip olmaları gerektiğine değinen Uzun, şöyle konuştu: “Bu düşünceyle hareket ediyoruz. Performansa dayalı yönetim anlayışı çerçevesinde görev, yetki ve sorumluluklar uzmanlığa önem verilerek belirlenmelidir.” “Eğitimlerin bilgili ve yetkin kişilere verilmesi ve personelin performansının değerlendirilmesi önemlidir” dedi.

Düzce Tarım ve Orman İl Müdürü Esra Uzun, İl Müdür Yardımcısı Sadık Kelez, İdari ve Mali İşler Şube Müdürü İbrahim Urak ile şube ve birimlerde görev yapan çalışanların katılımıyla gerçekleştirilen iç denetim toplantısında, şube müdürlükleri ve birimlerinin görev tanımları ve iş akışları ile görev envanter tablosuna uygun olarak gerçekleştirilmektedir. Görev tanımlarının hazırlanması tartışıldı. – DÜZCE

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu