Ekonomi

TİDER, Gıda Bankacılığı Zirvesi düzenliyor

Temel İhtiyaç Derneği (TİDER), ‘Tarımsal Üretim ve Gıda: Yeniden Kendi Kendine Yeten Ülke Olmak’ ana temasıyla Gıda Bankacılığı Zirvesi düzenleyecek, gıda güvenliğini ve gıdaya adil erişimi tehdit eden en kritik konular tartışılarak çözüme kavuşturulacak. öneriler tartışılacak. Tepe etkinliği 7 Şubat Çarşamba günü Beykoz Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek.

Global FoodBanking Network (GFN) Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Programlar Müdürü Gabriela A., Güney Afrika, Almanya ve Tayland’dan konuşmacılarla birlikte dünya çapında 50’den fazla ülkede uygulanan ‘gıda bankacılığı’ deneyimlerini aktaracak. Kafarhire, zirve öncesi mesajında, “Etkileri uzun süre devam edecek yıkıcı depremden bir yıl sonra TİDER’in ‘4. Gıda Bankacılığı Zirvesi’ne ev sahipliği yapması, Türk halkının dayanıklılığının ve dayanıklılığının bir kanıtıdır” dedi. kurulan aktif gıda bankacılığı ağı modeli.” ” söz konusu.

“GEÇEN YIL 32 MİLYON BİREYE ULAŞARAK 651 MİLYON KİLO GIDA DAĞITTIK”

Gıda bankalarının gıda fazlalığı nedeniyle gıdaya erişimde sorun yaşayan insanlar arasında bir ilişki olduğuna dikkat çeken Kafarhire, geçen yıl GFN ağında 50’den fazla ülkede faaliyet gösteren gıda bankalarının 32 milyon kişiye ulaştığını ve 651 milyon kilo gıda dağıttığını ifade etti. Küresel gıda sisteminin işleyişindeki bozulmanın, gıda yardımlarının nasıl düzeltileceği veya şu anda açlıkla karşı karşıya olan milyonlara ulaştırılması gereken gıda yardımının dünyanın en acil gündem maddesi olarak önemini koruduğuna dikkat çekti. .

“AMACIMIZ TÜRKİYE’NİN HER İLİNDE GIDA BANKASI AÇMAK”

Zirveye ev sahipliği yapan TİDER Yönetim Kurulu Başkanı Hande Tibuk, geçen yıl 11 ilde meydana gelen ve 13,5 milyon vatandaşı etkileyen deprem felaketinin gıda üretimi ve dağıtımının önemini bir kez daha görünür hale getirdiğini vurguladı ve ‘ gıda bankacılığı’ Tibuk, faaliyetlerini 36 yılda 67 gıda bankasına taşıyan TİDER’in amacının, “TİDER’in öncelikli amacı Türkiye’nin her ilinde gıda bankası açmak, gıdamızı korumak ve ihtiyaç sahibi herkese gıda ulaştırmaktır” dedi. Son 6 yılda hızlanan faaliyetleri sonucunda illerde “Ulaşabilmek önemli” dedi.

ZİRVEDE BAHİS KONULARI KONUŞULACAK

‘4. Gıda Bankacılığı Zirvesi’nde görüşülecek konular şöyle:

“İklim değişikliği ve tarım/gıda üretimi,

Gıda güvenliği ve gıdaya adil erişim,

Gıda paylaşımında adaletsizlik,

Afetlerde gıda bankacılığı,

Gıda bankacılığı ve dünya örnekleri,

“Tüketim alışkanlıklarının değiştirilmesi ve israfın önlenmesi.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu