Haber

Abur cubur tüketimi sınırlandırılmalı!

İSTANBUL (İGFA) –Özellikle abur cubur tüketimi ve diş sağlığı gibi konularda ebeveynlerin bilinçli olmasını gerektirir.

İstanbul Okan Üniversitesi Diş Hastanesi Pedodonti Anabilim Dalı’ndan Öğr.Gör. Görmek. Başak Bölükbaşı açıklama yaptı.

Abur cubur tüketimini azaltmak için alınabilecek şu önlemleri vurguladı.

  1. Bilinçli alışveriş:Market alışverişinizi yaparken abur cubur içeren ürünlere daha sağlıklı alternatifler olan taze meyve, sebze, yoğurt, kuruyemiş ve kuruyemiş gibi besleyici atıştırmalıkları tercih etmeniz çocuğunuzun sağlığını destekleyecektir.
  2. Dengeli beslenme: Ana öğünlerde çocuğunuza sağlıklı ve dengeli besinler sunarak ara öğün ihtiyacını azaltabilirsiniz. Protein, lif ve sağlıklı yağlar içeren öğünler çocuğunuzu tok tutacak ve abur cubur yeme isteğini azaltacaktır.
  3. Sınır çizin: Abur cuburları yasaklamak yerine ölçülü ve ölçülü olarak sunun. Bu, çocuğunuzun daha az atıştırmalık tüketmesine yardımcı olabilir.
  4. Ödül alternatifleri: Çocuğunuzun başarılarını ödüllendirmek istediğinizde, abur cubur yerine daha sağlıklı ödülleri düşünün. Örneğin ona bir sinema bileti alabilir, birlikte spor yapabilir ya da ona bir kitap önerebilirsiniz.

Öte yandan bayramda gerçek diş bakımı konusunda da uyarılarda bulunan Öğretim Görevlisi. Görmek. Dr. Başak Bölükbaşı, gerçek diş bakımı için yapılması gerekenleri şu şekilde sıraladı:

  1. Fırçalama alışkanlığını sürdürün: Tatilde bile düzenli diş fırçalama alışkanlığını sürdürmek çok değerlidir. Günde en az iki kez fırçalayarak çocuğunuzun dişlerini temiz tutun.
  2. Diş fırçası ve diş macunu seçimi:Çocuklar için özel formüle edilmiş, çocuğunuzun yaşına ve diş yapısına uygun bir diş fırçası ve diş macunu kullanın.
  3. Bol su tüketimi: Özellikle yaz döneminde vücudun bir gereksinimi olan su tüketiminin arttırılması diş sağlığına da katkı sağlayacaktır. Tatil döneminde artan ara öğün tüketimi döneminde, dişlerin fırçalama ile temizlenemediği durumlarda su tüketimi ve ağzın su ile çalkalanması diş yüzeylerinin temizliğine katkı sağlar.
  4. Dengeli beslenme:Çocuğunuzun tatil döneminde abur cubur tüketimini sınırlandırıp daha sağlıklı besinlere yönlendirerek diş sağlığını destekleyebilirsiniz.
  5. Acil durumlar için önlem alın:Tatiliniz sırasında diş ağrısı veya acil diş sorunları yaşamamak için seyahate çıkmadan önce bir diş hekimine danışmak ve acil durum iletişim bilgilerini yanınızda bulundurmak mantıklı olacaktır.
  6. Diş tedavisi için uygun zaman: Okul döneminde ihmal edilen diş check-up tedavilerinin uygulanması için tatil dönemi en uygun zamanlardan biridir. Gerekli tedavilerin yapılması ve koruyucu önlemlerin alınması ile gelecekte önemli diş problemlerinin önüne geçilebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu