Ekonomi

BIST şirketlerinden güncel haberler

Investing.com – Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlerin bildirimlerine dayanarak hazırladığımız güncel şirket haber özetimize içeriğimizin devamında göz atabilirsiniz.

Cvk Madencilik İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ( CVKMD)

CVK Maden, hisse geri alım programını sonlandırdı. Program kapsamında şirket; 1 TL nominal değerli hisse başına ortalama 394,87 TL fiyattan toplam 100.000 TL nominal değerli hisse geri alınmış olup, geri alınan hisselerin şirket sermayesine oranı %0,238 olarak gerçekleşmiştir.

Metemtur Yatırım Güç Turizm ve İnşaat A.Ş. ( METUR)

Metemtur, ödenen sermayesinin 54.000.000 TL’den 108.000.000 TL’ye çıkarılması sonucu elde ettiği fonla 23.633.000 TL tutarındaki kısa vadeli kredisini kapattı. Şirket bu süreçten sonra kısa vadeli mali kredisinin kalmadığını bildirdi.

Sermaye artırımından elde edilen yaklaşık 2,4 milyon dolarlık fonun, uzun vadeli döviz proje kredisinin giderler düşüldükten sonra kalan 998 bin doları ile yüzde 100 iştiraki KARE 1 Güneş Grubu ve Üretim A’ya ait olan kısmının ödeneceği açıklandı. .Ş. kapatıldı.

Pasifik Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ( PSGYO)

Pacific GYO, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’nin kararının ardından Next Level İstanbul projesinde inşaat faaliyetlerinin devam ettiğini duyurdu.

Ege Sanayi ve Ticaret A.Ş. ( EGEEN)

Ege Sanayi, ABD merkezli bir ticari araç ana sanayi firmasıyla devam eden anlaşmanın uzatılması için görüşmelere başladığını duyurdu.

Gıpta Ofis Kırtasiye ve Promosyon İşleri İmalat Sanayi A.Ş. ( İMRENMEK)

Gıpta Ofis, yurt içi merkezli bir firma ile KDV hariç 5.020.865 dolar tutarında sipariş sözleşmesi imzaladı.

Anadolu Anonim Türk Sigorta Şti. ( ANSGR)

Anadolu Sigorta ‘nin 2023 yılı 12 aylık konsolide net kârı ise 6.380.159.747 TL oldu. Şirket geçen yılın aynı döneminde 1.323.551.677 TL net kar açıklamıştı.

Bülbüloğlu Vinç Sanayi ve Ticaret A.Ş. ( BVSAN)

Bülbüloğlu Vinç, yerli bir firmayla 352 bin 500 euro değerinde üç vincin üretimi ve teslimatı için sözleşme imzaladı.

Oncosem Onkolojik Sistemler Sanayi ve Ticaret A.Ş. ( ONCSM)

Oncosem Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile 4,9 milyon TL değerinde sözleşme imzalandı.

Say Yenilenebilir Enerji Ekipmanları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ( SAYAS)

Say Renewable Power, Chengxi Tersanesi’ne verilen 1,4 milyon euroluk teklifin onaylandığını bildirdi.

Platform Turizm Taşımacılığı Besin İnşaat A.Ş. ( PLTUR)

Platform Turizm, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Dairesi Başkanlığı ile 19,8 milyon TL tutarında işçi taşıma sözleşmesi imzaladı.

InvestingPro, borsa verileri, adil fiyat, sağlık durumu ve profesyonel grafikler dahil olmak üzere yatırımlarınızdan yararlanmanıza yardımcı olacak tüm araçlara sahiptir. Katılmak tıklamak .

haberbagcilar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu