Haber

Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak? Büyük İstanbul depreminden hangi ilçeler etkilenecek?

Türkiye’yi ağlatan binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Kahramanmaraş depreminin ardından İstanbul depremi için merak başladı. Büyük İstanbul depremleri öncesi önlem almak isteyen vatandaşlar İstanbul depreminin şiddeti, ne zaman olacağı ve İstanbul’un hangi semtlerinin depremden etkileneceğini merak ederken, dünyaca ünlü Türk bilim insanı, akademisyenden beklenen açıklama geldi. Naci Görür. Peki, Büyük İstanbul depremi ne kadar şiddetli olacak? Büyük İstanbul depremi hangi ilçeleri etkileyecek? Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak? Detaylar burada…

BÜYÜK İSTANBUL ŞOKU NE KADAR ŞİDDETLİ OLACAK?

Büyük İstanbul depremiyle ilgili değerli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul’da beklenen depremle ilgili şu açıklamayı yaptı. “İstanbul’da maksimum 7,5 bekliyoruz. İstanbul’da daha küçük bir deprem beklesek de İstanbul’da hasar Maraş’a göre daha fazla olacak. Öte yandan Maraş’ta hasarın oldukça yüksek olacağını tahmin ettiğim için üzgünüm, İnşallah yanılırım ama açıklanınca göreceğiz” dedi. konuşmasında yer aldı.

BÜYÜK İSTANBUL DEPREMİNDEN HANGİ İLÇELER ETKİLENECEK?

AFAD’ın yayınladığı Türkiye fay hattı haritasına göre birinci derece riskli ilçeler Avrupa yakasında Avcılar, Küçükçekmece, Bakırköy, Beylikdüzü, Güngören, Zeytinburnu, Bahçelievler ve Fatih, Kadıköy, Üsküdar, Ataşehir, Ümraniye, Maltepe, Kartal, Pendik, Anadolu yakasında. Sultanbeyli, Sancaktepe, Tuzla ve Adalar öne çıkıyor.

BÜYÜK İSTANBUL DEPREMİ NE ZAMAN OLACAK?

İstanbul’da depremin daha şiddetli olacağının ve hasarın daha fazla olacağının altını çizen Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul’da beklenen depremin ne zaman olacağına dair önemli açıklamalarda bulundu. Naci Görür’ün açıklamaları şöyle: “İstanbul’da hasarın daha fazla olacağını belirten Prof. Dr. Naci Görür, “İstanbul’da durum hiç iyi değil. 3 gün önce ‘Maraş için endişeleniyoruz’ diye yazdığım gibi, İstanbul için de tam anlamıyla endişeleniyorum. Tüm bilimsel araştırmalar İstanbul’da zamanın geldiğini gösteriyor. Önümüzdeki 30 yılda bir sarsıntı bekleniyor denildi, yani aradan 23 yıl geçeli çok yol kat edildi. Ancak Maraş depremi beklediğimiz Marmara depreminden daha büyük. İstanbul’da maksimum 7.5 olmasını bekliyoruz. İstanbul’da daha küçük depremler beklesek de İstanbul’da Maraş’tan daha büyük depremler olur. Öte yandan Maraş’ta hasarın oldukça büyük olacağını da üzülerek belirtiyorum, umarım yanılıyorumdur ama açıklandığında göreceğiz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu