Haber

DEM Partisi: Adayımız yok, halkın seçtiği adayımız var

Halkın Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Diyarbakır Seçim Kurulu, 22-23 Ocak’ta büyükşehir belediyesi eşbaşkanlığı için yapılan referandumun ardından adaylarla ilgili tartışmalara ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Halk olarak, demokratik direniş temelinde kendimizi ve şehrimizi kendi rengimizle yönetmeye yönelik bu amansız çabada, her türlü özel savaş politikalarına karşı halkımızla birlikte mücadele etmekten asla taviz vermeyeceğiz.”
Halkın seçtiği adayların parti adayı olarak belirlendiğini vurgulayan açıklamada, “Yerel yönetim seçim mücadelemizin önemli bir aşamasını oluşturduğu için buna gölge düşürmek isteyenlere karşı her zaman mücadele içerisindeyiz. Referandum sürecinde değerlerimizi istismar etmek isteyen ve her türlü algı siyasetine bulaşan, daha güçlü, daha örgütlü mücadele etmek istiyoruz.” Bunu gerçekleştireceğimiz bilinmelidir” dedi.

‘İDDİALAR PARTİYE VE KAMUOYUNA HİZMET ETMEKTEN UZAKTIR’

Ön seçim öncesi geliştirilmek istenen algıya dikkat çekilen açıklamada, şöyle devam edildi: “Bazı seçimlerimizde adaylarımıza karşı geliştirilmeye çalışılan tüm algı, suçlama ve argümanların, Ön seçim süreçlerinde seçim alanları partimize ve halkımıza hizmet etmekten uzak, huzursuzluğu artıran odaklara hizmet ediyor, özellikle de Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde.” “Başvuran tüm aday adaylarımız ve özellikle demokratik yarışta son yarışa gelen tüm arkadaşlarımız uzun yıllardır destek tabanımızın birçok kademesine özveriyle katılmış olup, partimiz tarafından da kabul ve karara bağlanmıştır. Kendileri ve aileleriyle birlikte aday olmalarında herhangi bir sakınca yoktur.”

HALK, ADAYINI ÖN SEÇİMLE SEÇTİ

Açıklamada, partinin özel olarak belirlenmiş bir adaya sahip olmadığını vurgulayarak, “Özellikle Diyarbakir metropol belediyesi için tutulan primerlerin son turunda, aday arkadaşlara ve ailelerine yönelik yıpranma politikaları, Partimizin bu durumu kabul edeceğimiz bir durum değil. Özellikle aday adaylarının aileleriyle birlikte olması kabul edeceğimiz bir durum değil.” Bu nedenle yeni tartışmalara dahil edilemeyecek kadar pahalıdırlar. Bu nedenle her türlü algı ve yıpratma politikalarına karşı olacağımızı belirtiyoruz. Bilindiği üzere ön seçimle birlikte tüm adaylar partimizin örgütsel işleyiş mekanizmasından geçerek demokrasi yarışına girmiş bulunmaktadır. Bu nedenle partimizin özel olarak belirlediği bir aday yoktur, halkımızın “Bir aday vardır.” (HABER MERKEZİ)

haber-doganyurt.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu