Haber

Kilis’te 9 Yaşındaki Kızın Cinayet Davası İkinci Duruşmayla Devam Ediyor

Kilis’te 9 yaşındaki Gina Mercimek’i öldürüp su kuyusuna atan iki şüphelinin davasında ikinci duruşma başladı. Sanıkların birbirini suçladığı duruşmada mahkeme tutukluluğun devamına karar vererek duruşmayı 8 Mart’a erteledi.

Olay, 4 Nisan 2023 tarihinde Kilis Okçular Mahallesi Selvili Medrese Caddesi üzerinde meydana geldi. Okuldan çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan 9 yaşındaki yabancı uyruklu Gina Mercimek, bir evin bahçesindeki su kuyusunda ölü bulundu. Polis ekipleri yaptıkları çalışma sonucunda küçük kızın boynuna briketin iple bağlanarak öldürüldüğünü belirledi. Kısa sürede gruplar cinayet zanlısı 2 şüpheliyi gözaltına alarak tutukladı.

Olayla ilgili tutuklu 2 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşması bugün Kilis 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanıklar Azittin Altınöz ve Hüseyin Boğaç jandarma nezaretinde katıldı. Duruşmaya Gina Mercimek’in ailesi, Toprak Çocukları Derneği, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları, İstanbul, Gaziantep ve Kilis barolarına bağlı avukatlar, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği avukatları ve sanık avukatları katıldı.

Sanıklar ikinci kez hakim karşısına çıktı

Kilis 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘cinsel istismar ve canavarca hislerle adam öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan Azittin Altınöz ve Hüseyin Boğuç, ikinci kez hakim karşısına çıktı.

Sanıklar birbirini suçladı

Tutuklu sanık Hüseyin Boğuç savunmasında, “Benim bu olayla hiçbir ilgim yok, olayı Azittin Altınöz gerçekleştirdi. Söylememem için beni tehdit etti.” Diğer tutuklu sanık Azittin Altınöz ise, “Olay nedeniyle Azittin’le tartıştık. Götürüldüğümüzde jandarmayla ayrı bir yere götürüldük ama Azittin’le aynı yere değil. Azittin yalan söylüyor.”

“Çocuğun boğazında parmak izi olabilir”

Tutuklu sanık Hüseyin Boğuç daha önceki ifadelerini tekrarlayarak savunmasında şunları söyledi: “Annemin evine gittiğimde evde kimse yoktu. Olaydan dolayı Azittin ile tartıştık. Alındığımızda farklı bir odaya yerleştirildik. Jandarma ile aynı yere konulduk ama Azittin’le aynı yere konmadık. Azittin yalan söylüyor. Gina’nın boğazına dayanmıştı.” Eşarp vardı, gördüm ve çocuğun rengi değiştiği için boğazından eşarbı çıkardım, çocuğun boğazında parmak izi kalmış olabilir. Soruşturma aşamasında darp edildiğim için bunları getirmedim ama mahkemede söylediklerimin hepsi doğru. Soruşturma aşamasında beni çok dövdüler, yakalanmadan önce sanıkla herhangi bir itme girişimi olmadı. “Biz vurmadık. Hatice Karakaş’a el hareketi yapmadım, sadece elimi kaldırıp işi Allah’a bıraktım, herhangi bir tehdit veya hakarette bulunmadım” dedi.

“Olay anında diz çöktüğüm için kan izi dizimde kaldı.”

Diğer tutuklu sanık Azittin Altınöz ise şunları söyledi: “Çoraplarımda ve üzerimde Hüseyin’in kanı var. Sebebi ise yakalandığımda ikimizi de aynı yere koydular. Bana Hüseyin’in kanı bulaştı. Benim izlerim de var. Üzerimdeki meni eşimle birlikte olduğum döneme ait. Dizimde kan bulundu “Olay anında diz çöktüğüm için dizimde kalıntı ve kan kaldı. Konteyner kentte otururken gözaltına alındım” dedi.

“İntihar mektubunu Şubat 2023’te yazdım”

Tutuklu sanık Hüseyin Boğuç, Gina Mercimek’in aile avukatları tarafından sorgusunun ardından 2023 yılında intihar mektubu yazdığını belirterek, savunmasında şunları söyledi: “İntihar mektubunu 2023 Şubat ayında yazdım. Bu olayın benim yazdığım olayla hiçbir alakası yoktur. Mektupta. İncelemeye göndermeden önce telefonumun içeriğini silmiş olabilirim. Azittin her gün.” Evime gelecekti. Bazı günler günde 3 defa geliyordu. Kapıyı açmadığımda bana bağırıyor ve kapıyı açmazsam çocuklarıma uyuşturucu kullandığımı söyleyeceğim konusunda beni tehdit ediyordu. Aileme uyuşturucu kullanmayacağıma dair söz vermiştim, bu yüzden utandım ve kapıyı açtım. Her gün, günün her saatinde, gece gündüz evime gelirdi. “Gelecekti” diye ilan etti.

Gina Mercimek’in annesi Hatice Karakuş ve babası Halid Mercimek, ifadelerinin devam ettiğini söyleyerek sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.

8 Mart’a ertelendi

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, eksik evrakların tamamlanması için duruşmayı 8 Mart’a erteledi. Duruşmaya Toprağın Çocukları Derneği, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları, İstanbul, Gaziantep ve Kilis barolarına bağlı avukatlar, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği avukatları ve vatandaşlar katıldı.

Öte yandan Dünyanın Çocukları Derneği’nin avukatları, mahkemenin ses ve görüntü kaydına alınmasını talep etti. – RAPOR

goksun-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu