Haber

“Nasreddin Hoca: Zaman Yolcusu” kitapları TRT Çocuk Kitaplığı’na eklendi.

“Nasreddin Hoca: Zaman Gezgini” kitapları dijital çocuk kitaplığı “TRT Çocuk Kitaplığı”nda minik okurların beğenisine sunuldu.

TRT’den yapılan açıklamaya göre kitapların ücretsiz ve reklamsız olarak sunulduğu uygulamanın “Bizim Kahramanlar” kategorisinde TRT Çocuk çizgi dizisinin kahramanlarının hikayelerine yer veriliyor.

Uygulamaya eklenen “Nasreddin Hoca: Zaman Gezgini”nin yeni kitaplarında günümüze ayak uydurmaya çalışan Nasreddin Hoca karakterinin Zehra, Ayşe ve Kerim ile eğlenceli maceraları anlatılıyor.

Bugüne kadar 4,5 milyondan fazla indirilen uygulama, Türkiye’nin seçkin yayınevlerini konu alan popüler çocuk kitaplarını bir araya getiriyor.

Çocukların hangi kitapları ne kadar süreyle okudukları takip edilebiliyor.

Çocukların okuma alışkanlığına katkıda bulunmayı, hayal güçlerini, görsel, işitsel, bilişsel ve duygusal gelişimlerini desteklemeyi amaçlayan “TRT Çocuk Kitaplığı”nda, kitapların sonunda interaktif oyunlar ve etkinlikler de yer alıyor.

Okul öncesi ve ilkokul dönemindeki çocuklar için psikolog, pedagog ve çocuk gelişimi uzmanları tarafından değerlendirilen uygulamada ebeveynler, çocuklarının hangi kitapları ne kadar okuduklarını, ne kadar okuduklarını ve kitabı ne kadar anladıklarını izleyebiliyor. kitabın sonundaki etkinlik sorularıyla.

Kitapların internete bağlanmadan da okunup dinlenebildiği uygulamada kişiye özel bir kitaplık da oluşturulabiliyor.

Uygulama tüm akıllı telefon ve tabletlere ücretsiz ve reklamsız olarak indirilebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu