Haber

Prof. Dr. Muammer Aksoy cinayetinin 34. yıl dönümünde anma töreni düzenlendi

Akademisyen, hukukçu ve Kemalist Düşünce Derneği (ADD) Kurucu Lideri Prof. Dr. Muammer Aksoy, katledilmesinin 34’üncü yıl dönümünde Ankara Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki mezarı başında anıldı. ADD Başkanı Hüsnü Bozkurt, “Yıllardır buraya gelirim ama bu seneki kadar utançla buraya hiç gelmemiştim. Özellikle dün Türkiye Cumhuriyeti yargı ve Türk eliyle anayasasız bırakıldı. Büyük Millet Meclisi. Biz artık anayasa devleti değiliz. Anayasanın geçersiz olduğu bir ülkede kimsenin canı, malı güvende değildir.” “Böyle bir ülkede parlamento yoktur” dedi.

Akademisyen, hukukçu ve ADD Kurucu Lideri Prof. Anmaya Ankara Barosu Başkanı Avukat Mustafa Köroğlu, Türk Hukuk Cemiyeti Başkanı, Avukat Nail Gürman, ADD Başkanı Hüsnü Bozkurt ve vatandaşlar katıldı.

BOZKURT: ATATÜRK’TEN DEVRAAT ETTİĞİMİZ BU CUMHURİYETİ KOLLARI, KANATLARI KIRIK BİR ŞEKİLDE ÇOCUKLARIMIZA BIRAKMAK ÜZEREYİZ.

Bozkurt şunları söyledi:

“Yıllardır buraya geliyorum ama hiçbir zaman bu yılki kadar utanarak gelmemiştim. Özellikle dün Türkiye Cumhuriyeti yargı ve TBMM eliyle anayasasız bırakıldı. artık bir anayasa hukuku devleti yoktur. Anayasanın istikrarsız kaldığı bir ülkede kimsenin can ve mal güvenliği yoktur. Böyle bir ülkede aslında Meclis yoktur. Ancak Gazi denilen bu Meclis, TBMM’nin Meclisidir. 80 kilometre uzaklıktaki Polatlı’dan silah sesleri gelirken, savaşın en ağır günlerinde kahramanca savaşan insanlar. Bu Meclis, Milli Mücadele’ye zafer getirenlerin Meclisidir. Bu Meclis, aydınlanmayı gerçekleştirenlerin Meclisidir. Devrimler, bu Meclis Türkiye’yi yeni bir döneme taşıyanların Meclis’idir ve dün o Meclis’te Türkiye anayasasız kalmıştı.

Çocuklarımıza ve torunlarımıza bir özür borçluyuz. Ne yazık ki Mustafa Kemal Atatürk’ten miras aldığımız bu Cumhuriyeti çocuklarımıza parçalanmış bir şekilde bırakmak üzereyiz. Bu nedenle Muammer Aksoy’un huzurunda tüm siyasi yapıya, tüm demokratik kitle örgütlerine seslenmek istiyorum: Halkımızın arasına, sokaklara çıkmalı, laik Cumhuriyet’e sonuna kadar mutlaka sahip çıkacağımızı haykırmalıyız. Ama bu törenler çok anlamlı olacak. Bugün Muammer Aksoy’u anıyoruz, 24 Ocak’ta Uğur Mumcu’nun evinin önündeydik.

Bu ülke işgal edildiğinde 38 yaşındaki Osmanlı paşası Mustafa Kemal Samsun’a gelerek milletin kararlılığını ve kararını seferber etti. Boynunda idam cezasıyla bir vatanı kurtardı. Biz Atatürkçüyüz. Sorsan herkes Atatürkçü dosttur. “Dün o Meclis’te sessiz kalanlar da, bugün de o Meclis’te oturmaya devam edenler de Atatürkçüdür.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu