Haber

STK’ların deprem bölgesinde yardım seferberliği sürüyor

Sivil toplum kuruluşları (STK), Kahramanmaraş’ta depremden etkilenen bölgelerde yaraların sarılması için insani yardım çalışmalarını sürdürüyor.

Charity Shadow İnsani Yardım Derneği depremin ilk gününden itibaren Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta yardım çalışmalarına başladı.

Sarsıntı alanındaki çalışmalara 250 gönüllü, 45 arama kurtarma ekibi ve 2 iş makinesiyle destek veren dernek, 3 ilde kurduğu aşevinde depremzedelere sıcak yemek dağıtıyor.

Dernek bölgeye 190 çadır, 6 bin 500 battaniye, 42 bin hijyen kiti, 51 bin 700 giysi ve bot, 127 bin çocuk bezi, 81 ton mazot ve 400 soba gönderdi.

Deprem bölgesine gıda takviyesi de yapan dernek, deprem bölgesine 170 bin ekmek, 1000 paket gıda, 162 bin 700 şişe su, 160 bin konserve, 137 bin kek, 27 ton un ve 5 bin 500 koli gıda ulaştırdı. depremzedeler.

Yesevi Hareketi yaraları sarmaya devam ediyor

Yesevi Hareketi, grupları ile birlikte bölgede AFAD ile uyum içinde yürüttüğü arama kurtarma faaliyetlerinde çok sayıda kişiye ulaştı.

Depremzedelere su, temel gıda malzemeleri, battaniye, soba, giysi ve hijyen malzemeleri dağıtıldı.

Gönüllüler ise psiko-destek ekipleriyle depremzedeleri ziyaret ederek beyin sarsıntısı geçiren çocuklarla özel olarak ilgileniyor.

Charity Gate Derneği Yardımları

Hayır Kapısı Derneği, depremin ilk gününden bu yana İstanbul’dan deprem bölgesine yardım ulaştırmaya devam ediyor.

Dernek tarafından 1 tır kuru gıda, 1 tır giysi, 1000 aileye gıda kolisi, 5 bin ekmek, 1000 battaniye, 750 hijyen paketi, 1000 kadın tesettür, 250 soba, 150 elektrikli ısıtıcı, 17 büyük çadır, 1 portatif duş yardımı yapılıyor. ve 3 taşınabilir. tuvalet gönderildi

YediHilal Derneği çocuklara oyuncaklar, kitaplar ve dergi kutuları kazandırıyor

Yedi Hilal Derneği, 140 üniversite teşkilatı ve 70 temsilcisiyle depremin ilk saatlerinden itibaren afetzedelerin yardımına koştu.

200 çadırı depremzedeler için Hatay’a ulaştıran dernek, yaş gruplarına göre kutular dolusu oyuncak, kitap ve dergi hazırlayarak çadır kentlerdeki yurtlarda kalan çocuklara dağıtıyor.

Kahramanmaraş şubesini aşevi faaliyet ve yardım dağıtım merkezine dönüştüren dernek, günde 200 kişiye yemek dağıtıyor.

Deprem bölgesine erzak, temizlik ve erzak ulaştıran dernek, 400 depremzedenin barınmasını da sağladı.

Adıyamanlılar Vakfı’ndan Adıyaman’a 80 tır ve 2 kargo uçağı bağışlandı

Adıyamanlılar Vakfı depremin ardından tüm kapasitesi ve sivil yardım ekibiyle afet bölgesine ulaştı.

Vakıf gönüllüleri, profesyonel ekiplerin koordinasyonunda arama kurtarma çalışmalarına katılırken, depremzedelerin barınma, yiyecek ve diğer hayati ihtiyaçlarının karşılanması için seferber oldu.

Adıyaman’da lojistik üs kuran vakıf, 150 konuta yerleştirdiği ailelere gıda, battaniye, ev eşyası ve diğer yardımları yaptı. Vakıf, depremzedelere ve il merkezinden çevre köylere sığınan köy sakinlerine de yardım ulaştırdı.

Vakfın afet bölgesine yönelik başlattığı kampanyalarda Adıyaman ve ilçelerine 80 tır ve 2 kargo uçağı gönderildi.

Yardımın büyük bölümü yaş ve kuru mama, bebek maması, ısıtıcı ve jeneratörden oluşurken; Bunlara ek olarak 7 tır giysi ve battaniye, 2 tır çocuk ve yetişkin bezi, tuvalet kağıdı, peçete, sağlık ve hijyen malzemeleri, 1 tır tıbbi malzeme, 1 tır kömür, 1 tır odun, 1 tır soba teslim edildi. 3 tır su, 1 tır çadır, 25 bin ekmek yardımı yapıldı.

Avukatlar Derneği’nden beyin sarsıntısı bölgesine yardım

Hukukçular Derneği, Kahramanmaraş’a bebek bezi, battaniye, mont, bot, bere ve yün çorap gibi malzemeleri ulaştırdı.

Yapılan gıda yardımı, Deniz Feneri Derneği’nin desteğiyle Malatya’nın Bahri köyünde dağıtıldı.

Deniz Feneri Derneği’nin Adıyaman’da kurduğu aşevine gıda desteği yapılırken, doktor ve hemşirelerle birlikte sağlık malzemelerinin bulunduğu bir ambulans Hatay’a gönderildi. Kurtarma çalışması için bölgeden talep edilen jeneratör, hilti, spiral ve demir makas Adıyaman’daki ekiplere teslim edildi.

Dernek, Adıyaman’a 17 ton kömür ve odun gönderdi. 73 çadır ve 3 bin iç çamaşırı ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Derneğin yardım kampanyasında toplanan 2 milyon 277 bin 500 lira bölgeye gönderildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu