Haber

Yeni Yusufel’de ilk bayram

İlk bayram Yeni Yusufeli’nde gerçekleşti

ARTVİN Artvin’de ilk ziyafet, büyük bir bölümü baraj suları altında kalan Yusufeli’nin taşındığı yeni mahallede gerçekleşti.

Artvin’in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerinde inşaatı tamamlanan kemer baraj sınıfındaki 275 metre gövde yüksekliği ile Türkiye’nin ilk, dünyanın en yüksek beşinci barajı olan Yusufeli Barajı tutunmaya başladı. 22 Kasım 2022’de su.

Baraj kapaklarının kapanmasıyla birlikte su seviyesi 112 metrenin üzerine çıktı. Karayolları başta olmak üzere köy evleri ve mahalleler birer birer sular altında kalırken, ilçe merkezinin büyük bölümü sular altında kaldı. Mevcut ilçenin üst kısmında bulunan Yansıtıcılar-Sakut mevkiinde 144 hektarlık alan üzerine inşa edilen yeni yerleşim yerine hak sahiplerinin taşınması sürecini tamamladı. Yeni hayatlarına alışmaya çalışan vatandaşlar, yeni taşındıkları ilçede ilk bayramını kutladı.

“Önümüzdeki günlerin aranmadığı güzel bir tatildi”

Ramazan’ı ilçedeki merkez camide cemaatle birlikte kutlayan Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, “Yeni ilçemizde çok kalabalık bir cemaatle bayram namazımızı kıldık. Günlerimizin eşi benzeri olmayan güzel bir bayram oldu. Bu vesileyle herkesin bayramını kutluyorum. Allah’ın izniyle, afetsiz nice bayramlar dilerim” dedi.

hisarcikhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu